Τοπικά

Δωρεά στον Δήμο Αλμυρού για ανέγερση κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών

Υπεγράφη η Πράξη Αποδοχής Δωρεάς μεταξύ του κ. Γεωργίου Χουλιαρά του Χρήστου προς τον Δήμο Αλμυρού και του Δημάρχου Αλμυρού, παρουσία του Προέδρου Τ.Κ Σούρπης, Χρήστου Κωστούλα. Υπενθυμίζεται ότι την εν λόγω επιθυμία του Δωρητή είχε αποδεχθεί ο Δήμος Αλμυρού με την 179/2021 ομόφωνη Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής και αφορά σε μεταβίβαση πλήρους κυριότητας οικοπέδου στη Σούρπη Δήμου Αλμυρού για ανέγερση κλειστής αίθουσας αθλοπαιδιών με πρότυπο την ανάλογη του Δήμου Ζαγοράς Πηλίου ή οποιασδήποτε άλλης αθλητικής εγκατάστασης για τη νεολαία του τόπου μας.

Ο Δήμαρχος Αλμυρού δήλωσε σχετικά :

«Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ από καρδιάς αλλά και εξ ονόματος όλων των δημοτών τον Κο Γεώργιο Χουλιαρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κος Χουλιαράς τιμά τον τόπο του καθώς και στο παρελθόν προσέφερε στην Σούρπη, λειτουργώντας, πάντα, ως ενεργών και δραστήριος πολίτης. Οφείλω να τονίσω ότι η πράξη της Δωρεάς, πέρα από το νομικό κομμάτι της μεταβίβασης μίας περιουσίας για κοινωφελή σκοπό, αποτελεί ένα δυνατό μήνυμα ανιδιοτελούς προσφοράς αλλά και ενότητας προς όλους μας. Οι Δήμοι για να λειτουργούν εύρυθμα, έχουν ανάγκη την ενεργό δράση των πολιτών τους και τη συμμετοχή τους στα κοινά με τον τρόπο που μπορεί ο κάθε ένας μας.
Ο άνθρωπος που προσφέρει είναι άνθρωπος που γνωρίζει και αντιλαμβάνεται τις ανάγκες ενός τόπου, ενώ ταυτόχρονα περνά σημαντικά μηνύματα στη νεολαία και στα παιδιά μας, ειδικά όταν τους αφορά άμεσα όπως εν προκειμένω. Ο αθλητισμός είναι βασικός πυλώνας της ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης ανθρώπων υγιών σε σώμα και πνεύμα.
Ως δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση της επιθυμίας του Κου Χουλιαρά, καθώς το θεωρούμε υποχρέωσή μας να υλοποιήσουμε την ιδέα του και να προσδώσουμε επιπρόσθετη αξία στην εξαιρετικής σημασίας πράξη του. Τον ευχαριστούμε για άλλη μια φορά από καρδιάς»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το