Τοπικά

Δωρεά σχολικών ειδών από τον Γεωπονικό Σύλλογο στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου 

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, ο πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Λάμπρος, μαζί με δύο ακόμα μέλη του Δ.Σ του «Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας», τους Γιώργο Μακρυγιάννη (ταμία) και Δωρόθεο Κουντουρά (οργανωτικό γραμματέα), επισκέφθηκαν το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου και πρόσφεραν σχολικά είδη για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες των παιδιών των δικαιούχων.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κι Αλληλεγγύης κ. Ευθύμιος Τζούνης αφού ευχαρίστησε δημόσια το Δ.Σ του «Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας» γι’ αυτήν την πρωτοβουλία, δήλωσε σχετικά: «Γνωρίζοντας πως οι ανάγκες του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου είναι μεγάλες και η βοήθεια προς τις οικογένειες αυτές είναι απαραίτητη, προσπαθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο να ενισχύουμε συνεχώς το Κοινωνικό Παντοπωλείο με τρόφιμα, είδη προσωπικής φροντίδας αλλά και προσφέροντας κάθε είδους στήριξη στους δικαιούχους του, μέσα από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου (Πρόνοια, Κοινωνικό Φαρμακείο, ΚΕΠ Υγείας, Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας κ.ά) και τη συνεργασία μας και με άλλες δομές, επιχειρήσεις και ιδιώτες. Στο σημείο αυτό, εκτός από το να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του «Γεωπονικού Συλλόγου Μαγνησίας» κο Λάμπρο, επικροτώ και δημόσια την ευγενική χειρονομία του Δ.Σ του Συλλόγου να ενισχύσει τη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου με σχολικά είδη, ώστε αυτά να διατεθούν στα παιδιά των δικαιούχων. Μια κίνηση ευαισθησίας, που έγινε στη μνήμη όλων των συναδέλφων τους που πρόσφεραν τα μέγιστα στον πρωτογενή τομέα και, δυστυχώς, έχουν φύγει από τη ζωή. Η πράξη αυτή έρχεται να ανακουφίσει τις οικογένειες των δικαιούχων, που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν δυσκολίες για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς τους. Μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση, ώστε να δείχνουμε τη μέριμνα και την αλληλεγγύη μας στους συμπολίτες μας, με όλο και περισσότερες τέτοιες έμπρακτες πρωτοβουλίες.»

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Βόλου συνιστά Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών, η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και στηρίζει ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του Δήμου Βόλου, οι οποίες διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν στην προσπάθεια συγκέντρωσης σχολικών ειδών , για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο τηλ: 2421055156, ή ακόμα και να το επισκεφθούν στη διεύθυνση: Κ.Κουρουνιώτη 20-Ολυμπιονίκη Αγνώντα, στην περιοχή Κάραγατς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το