Τοπικά

Δωρεά οργάνων: η ύψιστη προσφορά αγάπης

δωρεά οργάνων

Έκκληση σε όλους να γίνουν δωρητές οργάνων κάνει ο Σύλλογος Νεφροπαθών Ν. Μαγνησίας «Αγ. Ανάργυροι», με αφορμή τον αυριανό εορτασμό των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού, ημέρα που έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Ημέρα δωρεάς οργάνων και μεταμόσχευσης. Σημειώνεται ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα ενημέρωσης για τον σακχαροδιαβήτη στις 7:30μ.μ στο ξενοδοχείο Park.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου δυστυχώς στο Νομό Μαγνησίας έχει να γίνει μεταμόσχευση από το 2012 και μέσα στο 2014 μόνο μία, αλλά από ζώντα δότη (πατέρας σε γιο). Την ίδια στιγμή οι νεφροπαθείς έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 30% τα τελευταία χρόνια και κυρίως με νέους ανθρώπους.

Στη Μαγνησία υπάρχουν σήμερα 150 αιμοκαθαρόμενοι, 30 περιτοναϊκής κάθαρσης και περίπου 47 που έχουν πραγματοποιήσει μεταμόσχευση. «Αυτή τη στιγμή στη λίστα αναμονής του νομού μας υπάρχουν 65 με 70 νεφροπαθείς που περιμένουν το δώρο της ζωής», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι για την αύξηση των δυνητικών δοτών και των μεταμοσχεύσεων στη χώρα μας χρειάζεται να γίνει πράξη ο νόμος που ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2013 από την Βουλή των Ελλήνων και τα Μ.Μ.Ε. με την συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας να πραγματοποιούν  τακτικές ενημερώσεις και ημερίδες και όχι να περιμένουμε κάθε χρόνο την 1η Νοεμβρίου για να αναδείξουμε το θέμα.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το