Κόσμος

Δωρεά μαμούθ από τον Λιούις Χάμιλτον για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν είναι απλά ένας καλός οδηγός -ο καλύτερος των τελευταίων ετών έχοντας κατακτήσει έξι παγκόσμιους τίτλους στο πρωτάθλημα της Formula 1- αλλά είναι κι ένας άνθρωπος με περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες. Συχνά πυκνά με αναρτήσεις του στα social media προσπαθεί να κινητοποιήσει τους ακόλουθούς του και την κοινή γνώμη προκειμένου να στρέψουν την προσοχή τους προς το περιβάλλον και την προστασία του. Οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Αυστραλία που εκτιμάται ότι έχουν αφανίσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ζώα, ώθησαν τον Βρετανό πιλότο να στείλει για ακόμη μια φορά SOS για το περιβάλλον αλλά παράλληλα να καταθέσει και τον… οβολό του προκειμένου να βοηθήσει στη διάσωση των ζώων.

Ο Χάμιλτον σε μήνυμά του στο Instagram δηλώνει σοκαρισμένος με την καταστροφή, καλεί σε συστράτευση για την προστασία του πλανήτη μας, ενώ δωρίζει 500.000 δολάρια (450.000 ευρώ) προκειμένου να συνεισφέρει στη διάσωση του ζωικού βασιλείου και του οικοσυστήματος της Αυστραλίας. Συνοδεύει μάλιστα το μήνυμά του με ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα κοάλα να είναι εγκλωβισμένο στις φλόγες και εν τέλει να σώζεται χάρη στη συγκινητική προσπάθεια ενός ζευγαριού.

«Ενα δισεκατομμύριο ζώα βρήκαν οδυνηρό θάνατο»
Εγραψε μεταξύ άλλων στο Instagram: «Με στενοχωρεί βαθύτατα ότι περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ζώα βρήκαν οδυνηρό θάνατο στην Αυστραλία, δίχως να έχουν διέξοδο, δίχως να έχουν ευθύνη. Θρηνώ για τα ανυπεράσπιστα ζώα και για το γεγονός ότι συγκεκριμένα ήδη οδηγούνται στην εξαφάνιση».

Και πρόσθεσε: «Σας παρακαλώ να έρθετε μαζί μου και να σκεφτείτε τον αντίκτυπο που έχουμε στον πλανήτη μας. Ας εργαστούμε μαζί για να κάνουμε μικρές αλλαγές και να ενθαρρύνουμε την οικογένεια και τους φίλους μας να κάνουν το ίδιο. Ετσι μπορούμε να βοηθήσουμε να αλλάξουμε την κατεύθυνση στην οποία έχουμε μπει. Δωρίζω 500.000 δολάρια για να στηρίξω τα @wireswildliferescue και @wwf_australia και τις υπηρεσίες πυρόσβεσης. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς δωρεά. Κάθε τι μικρό βοηθά»…

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το