Τοπικά

Δωρεά καρδιογράφου από το 5ο Δημοτικό στο «Αχιλλοπούλειο» “Θ”

5ο dimotiko

Στη δωρεά καρδιογράφου στο «Αχιλλοπούλειο» θα προχωρήσει σήμερα το 5ο Δημοτικό Βόλου στο πλαίσιο της τρίχρονης ανακύκλωσης διαφόρων υλικών που πραγματοποιείται στο σχολείο με τη συνδρομή διδασκόντων, μαθητών και γονέων.

Ο καρδιογράφος έχει ήδη σταλεί στο Νοσοκομείο και φέρει ως δωρεά το όνομα του 5ου Δημοτικού Βόλου λόγω των σημαντικών και συστηματικών προσπαθειών του για την προστασία του περιβάλλοντος. Η δωρεά επρόκειτο να γίνει χθες, αλλά λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων του διοικητή κ. Καραμπάτσα, ο οποίος εξέφρασε το ενδιαφέρον να παραλάβει ο ίδιος τον εξοπλισμό σε ειδική εκδήλωση, θα γίνει σήμερα.
Η «Θ» βρέθηκε χθες στο 5ο Δημοτικό Βόλου και συνομίλησε με το διευθυντή του σχολείου κ. Απόστολο Ατσιά καθώς και τους έξι μαθητές, ένας από κάθε τάξη, που θα τον συνοδεύσουν σήμερα στο Νοσοκομείο για τη δωρεά του καρδιογράφου.
Ο κ. Ατσιάς τόνισε πως «μια προσπάθεια που υλοποιείται στο σχολείο μας εδώ και τρία χρόνια, σχετίζεται με την ανακύκλωση υλικών, όπως πλαστικό, καπάκια, χαρτί, γυαλί και μπαταρίες. Αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί πρώτον, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών, δεύτερον στην οικονομική ενίσχυση του σχολείου μέσα από την εταιρεία ανακύκλωσης με την οποία συνεργαζόμαστε και τρίτον στην δημιουργία ξεχωριστών πρωτοβουλιών, όπως η δωρεά καρδιογράφου από τη μεριά της εταιρείας ανακύκλωσης προς το Νοσοκομείο Βόλου στο όνομα του 5ου Δημοτικού Βόλου».
Στον αύλειο χώρο του σχολείου έχουν εγκατασταθεί ήδη τρεις κάδοι ανακύκλωσης που συνεχώς γεμίζουν ασφυκτικά με υλικά που φέρνουν οι μαθητές από τα σπίτια τους. Μάλιστα κάθε δύο εβδομάδες οι κάδοι γεμίζουν και αδειάζουν, ενώ τα έσοδα κάθε χρόνο αγγίζουν τα 1.000 ευρώ και αξιοποιούνται από τη σχολική κοινότητα.
«Θέλουμε να μεγιστοποιήσουμε και την ποσότητα και την ποιότητα με την επιλογή και άλλων ανακυκλώσιμων υλικών, γιατί το σχολείο είναι ευαισθητοποιημένο σε τέτοια ζητήματα και μπορεί να ανοίξει και δρόμους στην κοινωνία όντας πρωτοπόρο σε πολλά κοινωνικά θέματα. Και αυτή την πρωτοβουλία την έχουν αγκαλιάσει όλοι, γονείς, διδάσκοντες, μαθητές» τόνισε ο διευθυντής.
Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση δωρεάς του καρδιογράφου είναι οι εξής: Γιώργος Καραφέρης (Δ’ τάξη), Ευαγγελία Αθανασιάδου (ΣΤ’ τάξη), Σοφία Κιντά (Ε’ τάξη), Στάθης Σταθαράκος (Γ’ τάξη), Νάνσυ Τσαχτίρη (Β’ τάξη) και Εύα Μαργέλλου (Β’ τάξη).
Η Σοφία Κιντά μάς είπε πως καθημερινά φέρνει ανακυκλώσιμα υλικά για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ η Ευαγγελία Αθανασιάδου πρόσθεσε πως «είναι σημαντικό να ανακυκλώνουμε, καθώς ωφελεί το περιβάλλον». Από την πλευρά του ο Γιώργος Καραφέρης υπογράμμισε πως «δεν πετάμε τα υλικά αλλού, αλλά τα ανακυκλώνουμε και χρησιμοποιούνται ξανά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το