Τοπικά

Δωρεά αυτοκινήτου στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας τίμησε σήμερα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του αστυνομικού Μεγάρου, την κ. Αθανασία Παπούλια-Παρνέλλι, για τη δωρεά της στον Αστυνομικό Σταθμό Ζαγοράς ενός καινούριου οχήματος μάρκας FORD τύπου 4X4 (Ecosport Business TDIESEL), το οποίο θα διατεθεί για την ικανοποίηση των αναγκών δύσβατων περιοχών εδαφικής αρμοδιότητας της συγκεκριμένης Υπηρεσίας.

 

Όπως τονίστηκε «πρόκειται για μία ανιδιοτελή προσφορά, προς κάλυψη των αναγκών του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς, ενώ σκοπός της δωρεάς είναι η έμπρακτη υποστήριξη του δύσκολου έργου της Ελληνικής Αστυνομίας». Πρόκειται για ένα όχημα συνολικής αξίας 25.000 ευρώ.

“Έπρεπε να κάνω το σωστό, να βοηθήσω το χωριό μου όπου μπορώ” δήλωσε η κ. Αθανασία Παπούλια-Παρνέλλι.  Η κ. Αθανασία μένει στην Αμερική 52 χρόνια αλλά επισκέπτεται την Ελλάδα τέσσερις φορές τον χρόνο για να δει τις αδερφές και τις ανιψιές της.   Στην Αμερική είναι ιδιοκτήτρια δύο καταστημάτων.
“Πήγα να ευχαριστήσω τους αστυνομικούς για κάτι που είχα ζητήσει και είδα ότι τους έλειπε το αυτοκίνητο. Έχω μεγάλο σεβασμό  για την αστυνομία”  ανέφερε
Σημείωσε επίσης πως στην Αμερική, η πολιτεία φροντίζει για τον εξοπλισμό της αστυνομίας ενώ και οι πολίτες συγκεντρώνουν χρήματα για να προσφέρουν.

Η κ. Αθανασία  γεννήθηκε στη Ζαγορά.  Είχε άλλες τέσσερις αδερφές και μαζί με τους γονείς της ήταν πολύ φτωχή οικογένεια.  Αυτό που θυμάται έντονα ήταν τα δύσκολα παιδικά χρόνια.  Σε ηλικίας 7,5 ετών οι γονείς της την έστειλαν στην Αθήνα όπου εργάστηκε ως οικιακή βοηθός μιας πλούσιας οικογένειας.  Δούλεψε ως οικιακή βοηθός σε σπίτια ενώ σε ηλικίας 23 ετών πήγε στην Αμερική, η οποία της έδωσε ευκαιρίες.  Δούλεψε ως σερβιτόρα για οχτώ χρόνια, μάζεψε αρκετά χρήματα και το 1984 αγόρασε μία κάβα στο σταθμό τρένων στην Ουάσιγκτον.  Το κατάστημα πήγε καλά και ευδοκίμησε και βοήθησε οικονομικά τους γονείς και τις αδερφές της.

Κατά την απονομή της τιμητικής πλακέτας, η κ. Αθανασία πρόσθεσε: ” Ευχαριστώ την αστυνομία Ζαγοράς για την καλοσύνη τους.  Έκανα αυτό που μου είπε η καρδιά μου και η συνείδησή μου ως Ελληνίδα που ζει στο εξωτερικό. Εκανα αυτό που μπορούσα για να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι να γίνει ο κόσμος καλύτερος.  Έχω μεγάλο σεβασμό για την αστυνομία και για τη δουλειά που κάνουν”.

“Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Διεύθυνση μας καθώς η κ. Παπούλια-Παρνέλλι μας δώρισε το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς. “Είναι ένα καινούργιο και λειτουργικό αυτοκίνητο και οι αστυνομικοί θα μπορούν να κινούνται με ασφάλεια στην περιοχή και θα είναι πάντα δίπλα στους πολίτες που χρειάζονται τη βοήθειά τους” σημείωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Βασίλης Καραΐσκος.

Πλέον ο Αστυνομικός Σταθμός Ζαγοράς θα έχει στη διάθεσή του δύο οχήματα.  Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει 10 δωρεές οχημάτων στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου Π. Κουτσάφτης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη δωρεά. “Είναι μεγάλης σημασίας γιατί είχαμε τεράστια ανάγκη από αυτόν τον εξοπλισμό καθώς θα είναι καλύτερη η αστυνόμευση.  Επίσης ξυπνάει το παρελθόν του χώρου. Στη Ζαγορά υπήρξαν πολλοί που ξενιτεύτηκαν, έκαναν χρήματα και δημιούργησαν αυτό που ξέρουμε. Η δωρεά είναι ένα παράδειγμα για όλους να βοηθήσουν τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το