Τοπικά

Δωρεά 135 βιβλίων στη βιβλιοθήκη του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας από τον Όμιλο Μυτιληναίου

Σε μια κυψέλη φιλαναγνωσίας και γνώσης έχει μετατραπεί η βιβλιοθήκη του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας «Ελένη Δικαίου» η οποία αριθμεί κοντά στα 500 βιβλία, όπως από την παιδική και εφηβική λογοτεχνία, με τους μαθητές να έχουν ανταποκριθεί με ιδιαίτερη θέρμη, καθώς το 80% αυτών έχει δανειστεί ένα τουλάχιστον βιβλίο.
Η προσπάθεια ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο με την αξιοποίηση του χώρου που υπήρχε στον πρώτο όροφο του διδακτηρίου και με τη συνδρομή του συλλόγου γονέων, διαμορφώθηκε μια σχολική βιβλιοθήκη που αποπνέει ζεστασιά και αγάπη για την ανάγνωση.

Με δωρεές εκδοτικών οίκων και αγορές βιβλίων από το ίδιο το σχολείο, άρχισαν να συγκεντρώνονται οι πρώτοι τόμοι. Η πορεία υπήρξε ενθουσιώδης με την προσφορά βιβλίων να συνεχίζεται, ενώ στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε και τη μεγάλη δωρεά με 135 βιβλία από τον Όμιλο Μυτιληναίου μέσω της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου.
Ο διευθυντής του 2ου Δημοτικού Νέας Ιωνίας κ. Στέφανος Πίος ανέφερε πως «είναι η δεύτερη χρονιά που λειτουργεί η σχολική βιβλιοθήκη στην οποία δώσαμε το όνομα της συγγραφέως «Ελένη Δικαίου» η οποία ήταν παλιά μαθήτρια του σχολείου μας. Με τη βοήθεια του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων φτιάξαμε τον χώρο και τον μετατρέψαμε σε μια κυψέλη γνώσης. Η μεγάλη ώθηση στην σχολική βιβλιοθήκη δόθηκε από τη δωρεά από την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου στις 2 Σεπτεμβρίου, με έδρα το Ψυχικό. Η Λέσχη μας χάρισε 135 βιβλία καθώς και υλικό βιβλιοθήκης, αξίας 2.500 ευρώ. Πρόκειται για μια δωρεά του Όμιλου Μυτιληναίου που με διαμεσολαβητή την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου, πριμοδοτεί τις σχολικές βιβλιοθήκες».
Ο κ. Πίος πρόσθεσε πως «είχαμε έρθει σε επαφή τον περασμένο Ιούνιο με την υπεύθυνη της Ελληνικής Λέσχης Βιβλίου η οποία ανταποκρίθηκε και μας βοήθησε. Πρόκειται για βιβλία που αφορούν στην ελληνική και παγκόσμια παιδική και εφηβική λογοτεχνία».

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον των μαθητών να διαβάζουν βιβλία ο διευθυντής είπε πως «πέρυσι το 60% είχε δανειστεί ένα βιβλίο από τη βιβλιοθήκη, ενώ φέτος το ποσοστό αυτό έφτασε το 80 από τους 210 φοιτούντες. Άλλωστε αυτός είναι και ο στόχος της σχολικής βιβλιοθήκης, να φέρει δηλαδή σε επαφή τα παιδιά με το καλό βιβλίο. Μάλιστα οι μαθητές έχουν πειστεί και φροντίζουν τα βιβλία που δανείζονται και τα επιστρέφουν, όπως ακριβώς τα πήραν».
Ήδη έχει οριστεί υπεύθυνος βιβλιοθήκης, ενώ το κάθε τμήμα ανά δύο εβδομάδες αφιερώνει μια συγκεκριμένη διδακτική ώρα για τη βιβλιοθήκη, όπου γίνονται μικρές εκδηλώσεις, αλλά και οι δανεισμοί των βιβλίων.
Εντός ημερών η βιβλιοθήκη θα ενισχυθεί με ηλεκτρονικό υπολογιστή, προτζέκτορα και εκτυπωτή, ενώ αναμένεται και μια επιχορήγηση του υπουργείου Παιδείας αξίας 1.700 ευρώ για την προμήθεια βιβλίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το