Τοπικά

Δώρα σε σχήματα, χρώματα και ρυθμούς καρδιάς… Οι Βολιώτες γιορτάζουν την ημέρα των ερωτευμένων

Γιορτάζουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου οι Βολιώτες με καταστήματα να έχουν στολίσει τις βιτρίνες τους για τις ανάγκες της ημέρας των ερωτευμένων. Την τιμητική τους έχουν τα καταστήματα με είδη δώρων και εσώρουχα, τα κοσμηματοπωλεία, τα ζαχαροπλαστεία, τα ανθοπωλεία. Ακόμη και καταστήματα εστίασης έχουν αλλάξει τη διακόσμησή τους για την ημέρα αυτή.
Η 14η Φεβρουαρίου είναι η μέρα που γιορτάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και έχει καθιερωθεί ως η μέρα των ερωτευμένων, αφού σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο συγκεκριμένος άγιος είναι ο προστάτης των ζευγαριών.
Η κ. Άντζελα Ρούκαπα, ιδιοκτήτρια καταστήματος, τόνισε ότι «ο κόσμος προτιμά κοσμήματα, όμορφες καρδιές, τριαντάφυλλα, σέξι εσώρουχα, ερωτικές, τρυφερές και ρομαντικές κάρτες, συνδυάζοντας συνήθως το ρομαντικό με το σέξι».

Η κ. Άντζελα Ρούπακα

Η ίδια επισήμανε ότι γιορτάζεται από όλες τις ηλικίες με την τιμητική να έχουν οι άντρες. «Ο κόσμος γιορτάζει την ημέρα του έρωτα. Βέβαια το όμορφο είναι κάθε μέρα να είναι ημέρα των ερωτευμένων και να γιορτάζουμε κάθε μέρα τον έρωτα. Χρόνια πολλά σε όλους τους ερωτευμένους και να μην ξεχνάμε ότι η αγάπη ποτέ δεν τελειώνει» σημείωσε η κ. Άντζελα Ρούπακα.
Από την πλευρά του ο κ. Ελευθέριος Φόβος, χρυσοχόος, ιδιοκτήτης κοσμηματοπωλείου, ανέφερε ότι «ο κόσμος προτιμά προσωπικά δωράκια, κυρίως με θέμα την καρδιά σε κολιέ, βραχιόλια, διακριτικά κομμάτια, σκουλαρίκια. Λόγω της ημέρας κάποιοι το συνδυάζουν με κάποιο μονόπετρο διαλέγοντας αυτή την ημέρα για να κάνουν πρόταση γάμου».

Ο κ. Ελευθέριος Φόβος

Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχουν δώρα για όλα τα βαλάντια. «Οι τιμές αρχίζουν για τα ασημένια κολιέ, βραχιόλια, σκουλαρίκια από 10 ευρώ. Ακόμη από χρυσό, λευκόχρυσο, ροζ χρυσό, όπου ανάλογα με τα καράτια, φτάνουν στα 50 έως 150 ευρώ, αλλά υπάρχουν και δώρα ανάλογα με τα χρήματα που έχει ο καθένας να διαθέσει» κατέληξε ο κ. Ελ. Φόβος.
Ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής, ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου, επισήμανε ότι «συνήθως ο κόσμος για την ημέρα των ερωτευμένων διαλέγει πάστες με σχήμα καρδιάς, αλλά και τούρτες, ενώ λίγοι προτιμούν τα σοκολατάκια. Η πάστα είναι πιο οικονομική οπότε την προτιμά περισσότερο».


Σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές αρχίζουν από 2 ευρώ και φτάνουν μέχρι 15 ευρώ, ενώ γίνονται και παραγγελίες.
Τέλος η κ. Καλλιόπη Διανέλλου, ιδιοκτήτρια ανθοπωλείου, τόνισε ότι ο κόσμος προτιμά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ανθοδέσμη, μπουκέτο με τριαντάφυλλα, κάποια σύνθεση, αρκουδάκια, με τους πιο μεγάλους σε ηλικία να παίρνουν γλάστρα με ανθισμένο λουλουδάκι.
«Υπάρχουν δώρα με διάφορες τιμές και για όλα τα πορτοφόλια. Συνήθως ο κόσμος δεν διαθέτει πολλά χρήματα για τη συγκεκριμένη γιορτή και προσπαθούμε οι τιμές μας να είναι ανάλογες» κατέληξε η κ. Καλλιόπη Διανέλλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το