Τοπικά

Δομή ανακουφιστικής και παρηγορητικής φροντίδας στο Νοσοκομείο Βόλου με δωρεά του Χαρ. Τσιμά

Δομή ανακουφιστικής και παρηγορητικής φροντίδας θα συσταθεί στο Νοσοκομείο Βόλου μετά τη σημαντική δωρεά του ευεργέτη του Βόλου κ. Χαράλαμπου Τσιμά. Πρόκειται για ένα χώρο όπου θα νοσηλεύονται συνάνθρωποι μας με στα τελικά στάδια ανίατων ασθενειών.  Η δομή θα μπορεί να φιλοξενεί έως 20 ασθενείς ενώ θα απασχολήσει 4 γιατρούς και 10 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό.  Τη δημιουργία της δομής ανακοίνωσε σήμερα ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Ματθαίος Δραμητινός σε συνέντευξη τύπου μαζί με τον κ. Τσιμά και τον μηχανικό Τριαντάφυλλο Παπαγεωργίου.

“Τελειώσαμε τους ξενώνες πριν 8 μήνες και έχω μείνει χωρίς δουλειά. Ο κ. Δραμητινός φρόντισε να μου βρει όμως δουλειά.  Έτσι, θα ανακαινίσουμε την παλιά πτέρυγα του νοσοκομείου. Θέλω να στείλω μήνυμα στους συμπατριώτες. Δεν  θα πάψω πότε να σας φροντίζω και να σας αγαπώ”  ανέφερε ο κ. Τσιμάς. Ευχαρίστησε επίσης τον κ Παπαγεωργίου που προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του και συντρέχει στο μεγάλο έργο που ετοιμάζεται. “Τέτοιοι άνθρωποι είναι σπάνιοι” πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως σε λίγους μήνες θα βρεθούν όλοι μαζί για τα εγκαίνια της καινούργιας πτέρυγας.

Μεγάλη στιγμή για το Νοσοκομείο Βόλου χαρακτήρισε τη δημιουργία της νέας δομής ο κ. Δραμητινός και σημείωσε πως ό,τι έχει επιτευχθεί είναι προϊόν συνεργασίας αρκετών ανθρώπων.
“Θα φτιάξουμε κάτι πρωτοποριακό για όλη την Ελλάδα καθώς  δεν υπάρχει παρόμοια δομή σε μονάδα ΕΣΥ”.

Ο κ. Δραμητινός ανέφερε πως πρόκειται για μια  κλινική με 20 κλίνες που θα ανακουφίζει τους συνανθρώπους που είναι στα τελευταία στάδια ανιάτων νόσων όπως κακοήθειες  σκλήρυνση κατά πλάκας.
“Το έργο είναι μεγαλειώδες και θα ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο. Το υπουργείο δέχθηκε την δωρεά και μέχρι το τέλος του χρόνου πιστεύω ότι θα τα έχουμε περατώσει. Είναι μια κλινική με ανθρώπινο περιβάλλον σε νοσοκομειακό χώρο.  Θα στελεχωθεί με  ειδική ομάδα επιστημόνων που θα αφιερώσουν πολύ χρόνο από τη ζωή τους για να ανακουφίσουν τους ασθενείς. Στην ομάδα περιλαμβάνεται και ένας ψυχολόγος.

Οι θέσεις προσωπικού αναμένεται να προκηρυχθούν το φθινόπωρο ενώ η νέα δομή θα γίνει στην  παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου, στον 1ο όροφο.  Πρόκειται για έναν χώρο 1000 τ.μ ενώ θα υπάρχει σαλόνι και ο κάθε ασθενής θα μπορεί να υποδέχεται το συγγενικό περιβάλλον.  Οι ασθενείς θα μένουν σε δίκλινα ή μονόκλινα δωμάτια, ενώ θα υπάρχουν και δωμάτια σαν εντατική.

“Κύριος στόχος μας είναι ο ασθενής να νιώθει ότι βρίσκεται σε έναν χώρο σαν το σπίτι του. Στη δομή θα στεγαστεί και ένα μικρός χώρος που θα λειτουργήσει ως γυμναστήριο , ένα ιατρείο πόνου ενώ κάθε δωμάτιο θα έχει και το δικό του σαλόνι. Το συνολικό κόστος για την κατασκευή της δομής παρηγορητικής φροντίδας υπολογίζεται σε 1 εκατομμύριο ευρώ” ανέφερε ο κ. Παπαγεωργίου.

Θέλουμε η προσφορά του κ.Τσιμά να πιάσει τόπο. Αυτή την προσπάθεια πρέπει να τη συνεχίσουν και οι επόμενες διοικήσεις” πρόσθεσε ο κ. Δραμητινός.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το