Ελλάδα

Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Βίντεο έχει η ΕΛ.ΑΣ – 8 ονόματα είχε δώσει ο επιχειρηματίας

Oπτικοακουστικό υλικό από κάμερα ασφαλείας, το οποίο έχει καταγράψει τους εκτελεστές του 54χρονου επιχειρηματία στη Ζάκυνθο αλλά και την πορεία διαφυγής τους βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ, όπως αποκάλυψε στο OPEN TV, η Μίνα Καραμήτρου. Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θύμα μετά την δολοφονική επίθεση που έγινε σε βάρος του το περασμένο καλοκαίρι και είχε ως αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή η γυναίκα του είχε κάνει συγκεκριμένες ενέργειες και είχε δώσει στις Αρχές 8 ονόματα που θεωρούσε πως μπορεί να συνδέεται με την εκτέλεση.

Αναλυτικότερα, το βίντεο είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς από τις Αρχές θεωρείται βέβαιο πως οι δολοφόνοι του επιχειρηματία είχαν «προβάρει» τη διαδρομή διαφυγής, πριν να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου το πρωί της Παρασκευής 7 Μαΐου, μέσα στο γραφείο. Παράλληλα μέσω του βίντεο, οι Αστυνομικοί μπορούν να βρουν περισσότερο υλικό και βήμα βήμα να φτάσουν στους δολοφόνους, παρόλο που δεν γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά τους καθώς τα πρόσωπά τους ήταν καλυμμένα όταν έκαναν την επίθεση.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ώρες απομακρύνεται το ενδεχόμενοι οι εκτελεστές να έχουν φύγει από τη Ζάκυνθο. Για τον λόγο αυτό, γίνεται μια προσπάθεια από τους αστυνομικούς να εντοπιστούν σε καταλύματα ή σε ενοικιαζόμενα σπίτια άτομα που να έφτασαν και έμειναν εκεί στις αρχές του μήνα από την Αθήνα και μπορεί να έχουν κάποια σχέση με το συμβόλαιο θανάτου.

Το θύμα είχε δώσει στις Αρχές 8 ονόματα για την επίθεση του περασμένου καλοκαιριού
Οπως αποκάλυψε το OPEN, μετά την επίθεση σε βάρος του με πυροβολισμούς το περασμένο καλοκαίρι, όταν και δολοφονήθηκε η σύζυγός του και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά, ο 54χρονος είχε κατονομάσει οκτώ πρόσωπα, ανάμεσά τους επιχειρηματίες που είχαν σχέση με το νησί της Ζακύνθου αλλά και επίορκους αστυνομικούς.
Ο επιχειρηματίας είχε κάνει όλες τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να βρεθούν οι δράστες και ο ηθικός αυτουργός της επίθεσης, αλλά και για να προστατευθεί από ένα δεύτερο συμβόλαιο θανάτου, κάτι που όμως δεν έγινε, καθώς οι διαδικασίες άργησαν να ξεκινήσουν.

Βρέθηκε και δεύτερο Καλάσνικοφ στο κλεμμένο όχημα των δραστών
Δεύτερο Καλάσνικοφ εντόπισαν οι Αρχές στο κλεμμένο όχημα με το οποίο οι δράστες εκτέλεσαν με 28 σφαίρες τον επιχειρηματία στη Ζάκυνθο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που μετέδωσε το Open TV, οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δράστες κι ένα δεύτερο πυροβόλο όπλο, το οποίο ήταν κολλημένο στον πάτο του αυτοκινήτου, το οποίο είχε κλαπεί από την Αθήνα στις 31 Μαρτίου. Εξάλλου, σήμερα κατέθεσε στην Ασφάλεια κι ο φρουρός του 53χρονου επιχειρηματία κι αποκάλυψε όλο το σκηνικό της εκτέλεσης.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο δράστης έριξε συνολικά 28 πυροβολισμούς, ενώ φέρεται να έριξε και χαριστική βολή στο μέτωπο του θύματος. Ο 53χρονος φέρεται να κυκλοφορούσε με θωρακισμένο αυτοκίνητο και με συνοδεία ασφαλείας. Ο 53χρονος φοβόταν για τη ζωή του και λάμβανε αυξημένα μέτρα αυτοπροστασίας, ενώ είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι θα γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης.
Την ώρα της επίθεσης στο θωρακισμένο όχημα βρισκόταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοδός ασφαλείας και οδηγός του 53χρονου, ο οποίος στη θέα του δράστη με το Καλάσνικοφ δεν πρόλαβε να αντιδράσει.

Ο ένοπλος κατέβηκε από το αυτοκίνητο, έριξε μία προειδοποιητική βολή στο παρμπρίζ του θωρακισμένου αυτοκινήτου του 53χρονου, όπου βρισκόταν ο οδηγός, και στη συνέχεια γάζωσε τον 53χρονο που βρισκόταν μέσα σε τεχνικό γραφείο σε προγραμματισμένο ραντεβού. Οι αστυνομικοί έχουν συλλέξει μαρτυρίες που αναφέρουν ότι ο ένοπλος, πριν φύγει από το σημείο της επίθεσης, πυροβόλησε το θύμα στο μέτωπο.

Λίγες ώρες μετά την δολοφονία, το ΙΧ μάρκας Fiat Panda και χρώματος ασημί που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε καμένο πίσω από το νεκροταφείο των Αμπελοκήπων. Μέσα σε αυτό εντοπίστηκε και το Καλάσνικοφ, με το οποίο οι δράστες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε και το Λιμενικό, το οποίο συμμετείχε στις έρευνες, καθώς θεωρήθηκε πιθανό οι δράστες να προσπαθήσουν να διαφύγουν με σκάφος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το