Ελλάδα

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Οι κάμερες «δείχνουν» και άλλους συνεργούς, 12 με 15 άτομα οι εμπλεκόμενοι

Το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το περιστατικό της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στην περιοχή του Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη, ξεψαχνίζουν οι αστυνομικές αρχές, προκειμένου να ταυτοποιήσουν όλους τους εμπλεκόμενους στην επίθεση.

Εκτός από τον 23χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για τη δολοφονία του Άλκη, εμπλέκονται συνολικά τουλάχιστον 12-15 άτομα. Σύμφωνα με το υλικό που έχουν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί από τις κάμερες, υπάρχουν και άλλα άτομα μέσα στα τρία αυτοκίνητα που φέρονται να εμπλέκονται στο αιματηρό περιστατικό, όπως μετέδωσε και το Open στο δελτίο ειδήσεων.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται καθαρά ο 23χρονος Αλβανός, ο οποίος μπαίνει στο λευκό όχημα και διαφεύγει μαζί με άλλους συνεργούς του χούλιγκανς, ενώ ακριβώς από πίσω έχουν σταματήσει άλλα δύο αυτοκίνητα, τα οποία στρίβουν στο στενό δεξιά και απομακρύνονται, αμέσως μετά την επίθεση.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο:

Η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει υλικό από τις κάμερες ασφαλείας τις ημέρες πριν από τη δολοφονία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι δράστες είχαν προετοιμάσει την επίθεση, ή αν ήταν μία τυχαία ενέργεια.

Παύση εμπρηστικών δηλώσεων και έλεγχο στους οπαδούς ζήτησε ο εισαγγελέας από τις ομάδες

Να ασκούν διαρκείς ελέγχους στους οπαδούς και σε ακραίες συμπεριφορές που εκδηλώνονται, αλλά και να αποφεύγουν εμπρηστικές δηλώσεις οι οποίες πυροδοτούν εντάσεις, κάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας τους εκπροσώπους αθλητικών συλλόγων της Θεσσαλονίκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου, στη Χαριλάου.

Δηλώσεις παραγόντων μετά τη σύσκεψη

Σκληρές δηλώσεις για το στυγερό έγκλημα με την δολοφονία του 19χρονου Άλκη, έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης μετά την σύσκεψη των εκπροσώπων των τριών ΠΑΕ, ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή οι οποίοι συνάντησαν τον εισαγγελέα πρωτοδικών Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γκαγκάτσης με δηλώσεις του μετά την συνάντηση χαρακτήρισε τον δολοφόνο του Άλκη τόνισε πως «είναι κοινός εγκληματίας, δολοφόνος δεν ανήκει στον ΠΑΟΚ, είναι ένα ζώο». Τόνισε δε πως ζητά συγγνώμη για την απώλεια του 19χρονου.

«Έγινε μια παρόμοια σύσκεψη και πριν έναν χρόνο και ειπώθηκε μεταξύ των ΠΑΕ να υπάρχει ηρεμία, η οποία και υπάρχει. Εξηγήσαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι εγκληματίες και δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο, απλά υπό την ομπρέλα του οπαδικού κινήματος βρίσκουν και κάνουν τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές που φτάνουν στις δολοφονίες ανθρώπων. Είναι ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη για τον δολοφόνο και τους συνεργούς του. Εμείς θα κάνουμε από την πλευρά μας ό,τι είναι δυνατό για να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Δεν μπορούμε μόνοι μας να κάνουμε κάτι για περιστατικά που γίνονται στους δρόμους από αυτούς τους εγκληματίες», πρόσθεσε.

«Ζήτω συγγνώμη ως αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ για το παιδί, τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του» είπε και συμπλήρωσε ότι μαζί με τις άλλες ΠΑΕ και συγκεκριμένα τον κύριο Θεόδωρο Καρυπίδη συμφώνησαν να γίνει ο φιλικός αγώνας ώστε να πέσουν οι τόνοι ανάμεσα στους οπαδούς.

Κληθείς να σχολιάσει όσα είπε ο Αλέξης Κούγιας (που ανέλαβε την οικογένεια του 19χρονου) πως ο ΠΑΟΚ πληρώνει τον δικηγόρο του φερόμενου ως δράστη, είπε: «Είναι αστείο και μόνο να απαντήσω σε αυτό. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη φρίκη μας γι’ αυτό το ειδεχθές έγκλημα. Εννοείται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Είναι παραδοχή ήττας το γεγονός ότι ο δολοφόνος δύο χρόνια πριν πέρασε αυτό το μέγαρο και κυκλοφορεί ελεύθερος. Είναι βαθύτερα κοινωνικό το πρόβλημα, όχι αθλητικό ή ποδοσφαιρικό. Όσο για τους συνδέσμους, είναι οπλοστάσια. Η αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, εμείς δεν είμαστε αστυνομικοί να κάνουμε τέτοιους ελέγχους».

Υπενθυμίζεται πως στο γραφείο του κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου βρλεθηκαν ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης, Θόδωρος Καρυπίδης, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης, καθώς και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ηρακλή, Φώτης Θέος.

Ο ίδιος, τους κάλεσε στο πλαίσιο της προσπάθειας για διελεύκανση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού και της διαχείρισης της κρίσης στα οπαδικά τεκταινόμενα της πόλης. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν μάλιστα, και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Θεσσαλονίκης.

Πηγή:Protothema

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το