Ελλάδα

Δολοφονία μικρής Άννυ: Ισόβια στον πατέρα – Αθώα η μητέρα

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας επέβαλε σήμερα ισόβια κάθειρξη και ποινή φυλάκισης δυο ετών στον πατέρα της μικρής Άννυ, Στάνισλαβ Μπακατσίεφ (ή Σάββα), κρίνοντάς τον ενοχό για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και περιύβρηση νεκρού.

Ωστόσο, αθώα κρίθηκε από το δικαστήριο η μητέρα του τετράχρονου κοριτσιού, η οποία πρωτοδίκα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη έξι ετών με αναστολή. Στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης, η μητέρα της Άννυ ξέσπασε σε λυγμούς και αποχώρησε από τη δικαστική αίθουσα.

Από την πλευρά του ο πατέρας της Άννυ μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας του δικαστηρίου απευθύνθηκε στην πρόεδρο και τη ρώτησε: «Από πού προκύπτει ότι εγώ σκότωσα το παιδί μου; Θα έπρεπε να έχω ένα κίνητρο. Να μου απαντήσετε». Ο πρόεδρος της έδρας απάντησε: «Θα το δείτε στην απόφασή μας», με τον πατέρα της Άννυ να δηλώνει: «Λυπάμαι για σας».

Σε ό,τι αφορά στον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης, τον Νικολάι Αχμέντοφ, το δικαστήριο του επέβαλε κάθειρξη εννέα ετών, αν και σε λίγο καιρό αναμένεται να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς έχει εκτίσει ένα μέρος της ποινής του ενώ, σύμφωνα με το δικηγόρο του, κάνει και μέροκαματα στις φυλακές των Γρεβενών όπου κρατείται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρώτο βαθμό ο Αχμέντοφ είχε καταδικασθεί και εκείνος σε ισόβια, ωστόσο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της έμπρακτης μεταμέλειας, με αποτέλεσμα η ποινή του να πέσει στα εννέα έτη κάθειρξης.

Νωρίτερα, το δικαστήριο κατά πλειοψηφία είχε κρίνει ένοχο τον Νικολάι Αχμέντοφ για απλή συνέργεια στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας και της περιύβρησης νεκρού.

Η στυγερή δολοφονία της μικρής Άννυ το Πάσχα του 2015 είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με τον πατέρα της μικρής να ομολογεί σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ότι κατακρεούργησε το παιδί του όχι όμως ότι το δολοφόνησε. Ο ίδιος είχε ομολογήσει ότι είχε πετάξει το τεμαχισμένο πτώμα του παιδιού του στα σκουπίδια για να εξαφανίσει κάθε ίχνος του.

Η πρωτόδικη απόφαση
Πρωτόδικα, ο πατέρας της μικρής Άννυ είχε καταδικασθεί σε ισόβια και 3,5 χρόνια. Ισόβια και τριά χρόνια είχαν επιβληθεί και στον κατηγορούμενο Νικολάι Αχμέντοφ, φίλο του πατέρα της Άννυ. Αντίθετα, στη μητέρα του παιδιού είχε επιβληθεί κάθειρξη 6 ετών μέχρι το Εφετείο. Η γυναίκα είχε κριθεί ένοχη πρωτόδικα για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το