Ελλάδα

Δολοφονία Μένη Κουμανταρέα: Έσπασαν τα ισόβια για τους κατηγορούμενους

Έσπασαν τα ισόβια για τους δυο κατηγορούμενους της δολοφονίας του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου και στους δυο κατηγορούμενους, επιβάλλοντας κάθειρξη 15 έτη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας και 18 μήνες για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας.

Νωρίτερα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας έκρινε ότι είναι ένοχοι όπως και στον πρώτο βαθμό οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα. Ειδικότερα και οι δυο κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και από κοινού όπως επίσης και της απόπειρας ληστείας από κοινού. Ομόφωνα επίσης το δικαστήριο απέρριψε αιτήματα και ισχυρισμούς των κατηγορουμένων περί μεταβολής της κατηγορίας.

Το έγκλημα
Η στυγερή δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα έλαβε χώρα το Δεκέμβριο του 2014 μέσα στο διαμέρισμά του στην οδό Ζακύνθου στην Κυψέλη.

Σε πρώτο βαθμό οι δυο κατηγορούμενοι ρουμανικής καταγωγής, ηλικίας σήμερα 31 και 33 ετών είχαν κριθεί ένοχοι για τη δολοφονία του λογοτέχνη και τους είχε επιβληθεί ισόβια κάθειρξη καθώς και ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στον καθένα για το αδίκημα της απόπειρας ληστείας. Και οι δυο στη δίκη στο Εφετείο δια των δικηγόρων τους αρνήθηκαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το