Ελλάδα

Δολοφονία Μακρή: Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων αδελφών ζήτησε ο εισαγγελέας

Την ενοχή των δυο αδελφών βουλγαρικής καταγωγής για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα της Βούλας, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας. Ο εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε την ενοχή του 32χρονου φερόμενου ως φυσικού αυτουργού για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας ενώ για τον 36χρονο για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο εισαγγελέας εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο βασικός κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος του επιχειρηματία. Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση οι κατηγορούμενοι ήρθαν στην Αθήνα 20 μέρες πριν από τη δολοφονία άλλαξαν 4 ξενοδοχεία και 4 αυτοκίνητα.

Οπως είπε μάλιστα δεν πείστηκε ότι ήρθαν εδώ για να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «διαβιούν πολυτελώς για 20 ημέρες στην περιοχή της Βούλας-Γλυφάδας που δεν είναι από τις φθηνές. Εμείς που μένουμε εδώ, δεν μπορούμε. Δεν προέκυψε πως συναντήθηκαν με κάποιον επιχειρηματία, είπαν ότι έχουν επισκεφθεί κάποιο ακίνητο για να νοικιάσουν προκειμένου μα φτιάξουν καντίνα.

Είπαν ότι είχαν αρκετά χρήματα από την αποζημίωση που έλαβε η μητέρα τους από το τροχαίο στον Καναδά. Εάν έχεις τόσα χρήματα, έρχεσαι στην Ελλάδα ένα μήνα διακοπές και συνεχίζεις να μένεις στη Βουλγαρία. Και πας κάπου βόρεια. Στη Χαλκιδική για παράδειγμα».

Επίσης, σημείωσε ότι το πρώτο ξενοδοχείο ήταν κοντά στο σπίτι του Γιάννη Μακρή, κάτι που συνάδει με την εκτίμηση ότι πιθανότατα ήθελαν να τον παρακολουθήσουν.

Για τον εισαγγελέα ο 32χρονος δράστης ως φυσικός αυτουργός είναι ο δολοφόνος. «Πέρα πάσης αμφιβολίας ο πρώτος κατηγορούμενος είναι ο δράστης της ανθρωποκτονίας. Δεν το λέω εγώ, το λέει το βίντεο της ανθρωποκτονίας. Φαίνεται από το βίντεο το γυμνασμένο προφίλ, η σωματοδομή, η κοτσίδα» επισήμανε ο εισαγγελικός λειτουργός, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να είναι όλα συμπτώσεις.

Οσον αφορά την αιφνίδια αναχώρηση του από την Ελλάδα καθώς όπως είπε στην απολογία του, αρρώστησε το παιδί του, ο εισαγγελέας επισήμανε «έχει γεννηθεί το παιδί σου. Σηκώνεσαι και φεύγεις και έρχεσαι στην Ελλάδα, ισχυριζόμενος πως θέλεις να νοικιάσεις καντίνα και και όταν αρρωσταίνει το παιδί σου, δεν παίρνεις το αμάξι αμέσως που έχεις νοικιάσει να πας στο Προμαχώνα και να γυρίσεις τρέχοντας στην Βουλγαρία; Αντίθετα, περιμένεις να πας στο αεροδρόμιο και έχεις στο μυαλό σου να πλύνεις πριν το αυτοκίνητο; Και να δεχθούμε ότι αρρώστησε το παιδί, έχεις στο μυαλό σου να κάνεις όλα αυτά τα πράγματα;» διερωτήθηκε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Αναφορικά με την ύπαρξη δεύτερου δράστη στο σημείο της ανθρωποκτονίας ο εισαγγελέας εμφανίστηκε κατηγορηματικός πως δεν προκύπτει η ύπαρξη του στον χώρο. Ωστόσο, ανέφερε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος του συνέδραμε τον πρώτο.

«Ο δεύτερος κατηγορούμενος έχει καταστρώσει το σχέδιο με τον αδελφό του, παρακολουθούν το θύμα μαζί. Κατά την άποψη μου, οι πράξεις του είναι ο ορισμός του απλού συνεργού σε ανθρωποκτονία από πρόθεση» επισήμανε. Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το