Ελλάδα

Δολοφονία Γαρυφαλλιάς: Στη Σύρο δικάζεται ο 30χρονος που την έριξε στον γκρεμό

Οι μνήμες της άγριας δολοφονίας της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο από τον σύντροφό της ξαναζούν αυτές τις ημέρες στη Σύρο, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.
Ο 30χρονος ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Σύμφωνα με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Νάξου και την εισαγγελική πρόταση, ο δράστης της γυναικοκτονίας είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Συγγενείς και φίλοι της Γαρυφαλλιάς έχουν ταξιδέψει στην Σύρο για να συμπαρασταθούν στους συντετριμμένους γονείς της εκλιπούσας, οι οποίοι ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ενώ κάνουν λόγο για ένα στυγνό έγκλημα χωρίς αιτία και αφορμή με μοναδικό κίνητρο την πεποίθηση του δράστη ότι τού ανήκε το θύμα.

Η μητέρα της αδικοχαμένης κοπέλας μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την εκδίκαση της υπόθεσης με τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο, που είχε σχέση με το θύμα, υπογραμμίζοντας ότι είναι πιθανό να ισχυριστεί ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα.

«Σίγουρα ο κατηγορούμενος θα προφασιστεί ότι έχει ψυχολογικά προβλήματα, κάτι που είναι κάτι προκλητικό και ρατσιστικό για τους ανθρώπους που έχουν ψυχολογικά προβλήματα. Γιατί οι άνθρωποι που έχουν κάποιες νόσους δεν σημαίνει ότι είναι και δολοφόνοι. Αυτός θέλει να σώσει το τομάρι του, αυτό συμβαίνει και αυτό είναι πολύ προκλητικό», δήλωσε η Αλέκα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς.

Όπως συμπλήρωσε η κυρία Ψαράκου, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Γαρυφαλλιά είχε πολλά να δώσει στην κοινωνία μέσα από την επιστήμη της.

«Αυτός δεν είναι άνθρωπος, είναι κτήνος είναι κάτι άλλο. Το μήνυμα που θα έστελνα είναι ότι μέσα από την οικογένεια ξεκινούν οι δολοφόνοι. Δεν γίνεται ξαφνικά κάποιος δολοφόνος, τον μεγαλώνουμε μέσα στα σπίτια μας. Η Γαρυφαλλιά δεν θα ήταν βάρος γι’ αυτή την κοινωνία, θα έκανε κάτι πολύ ωραίο και μεγάλο μέσα από την επιστήμη της, και αυτός ο άνθρωπος της το στέρησε αυτό. Αυτός θα είναι ένα κατακάθι, τι θα έχει να δώσει και γιατί να βγει από τη φυλακή;» πρόσθεσε.

Πηγή:in.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το