Ελλάδα

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: «Μίλησαν» οι υπολογιστές και τα κινητά των δραστών

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο έρχονται στη δημοσιότητα από τους υπολογιστές και τα κινητά Έλληνα και Αλβανού για το αποτρόπαιο έγκλημα.
Ο υπολογιστής του Έλληνα κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, έδειξε ότι ελάχιστες ώρες μετά τη δολοφονία της αναζητούσε μέσω Facebook μια κοπέλα με τα αρχικά Α.Χ. Της έστειλε μηνύματα και της έκανε επανειλημμένες κλήσεις, ενώ η κοπέλα του απάντησε τρεις ημέρες αργότερα.

«A.Χ σε Έλληνα: Ρε μην με παίρνεις τηλ.Θα μου δημιουργήσεις πρόβλημα.
Έλληνας: Sorry»
Έπειτα από τη συγκεκριμένη απάντηση, αναζήτησε άλλες τέσσερις κοπέλες μέσω Facebook.

Νέα στοιχεία μετά την άρση των δεδομένων
To δεύτερο στοιχείο είναι ότι το βράδυ της δολοφονίας, μέσω google και youtube, αναζήτησε ταινίες με ερωτικό περιεχόμενο. Την επόμενη ημέρα μπήκε σε ιστοσελίδα της Ρόδου και διάβασε την είδηση για τη νεκρή κοπέλα που είχε εντοπιστεί στη θάλασσα.

Η έκπληξη από την άρση των δεδομένων του υπολογιστή ήταν ότι ο Αλβανός έγινε φίλος στο facebook με την κοπέλα μόλις μια ημέρα πριν την μοιραία συνάντηση και τη δολοφονία, δηλαδή στις 26 Νοεμβρίου 2018.

Επικοινώνησε ελάχιστα με τον Έλληνα μέσω facebook ενώ μετά τη δολοφονία μπήκε δύο φορές στο προφίλ της Ελένης Τοπαλούδη. Οι Αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν δεδομένα τρεις μήνες αργότερα. Σε αυτό το διάστημα, ο ίδιος ή κάποιος άλλος μπήκε και βγήκε από τον λογαριασμό του 13 φορές.
Ο Έλληνας μέχρι και τη σύλληψή του αντάλλασσε μηνύματα και με φίλο του για βόλτες και γυμναστική.

Η συνάντηση του Έλληνα και του Αλβανού πριν τη σύλληψή τους
Ο πατέρας του Έλληνα αποκάλυψε στη δεύτερη κατάθεσή του στις Αρχές ότι οι δυο κατηγορούμενοι συναντήθηκαν πριν τη σύλληψή τους.

Σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του Έλληνα: «Ο Αλβανός ήρθε στο σπίτι δυο ημέρες μετά το περιστατικό. Πήγε στο δωμάτιο του γιου μου και ούτε πέντε λεπτά δεν έκατσε μέσα. Όταν τους συνέλαβαν, φαντάστηκα ότι εκείνη την ημέρα ο Αλβανός ήρθε να τσεκάρει αν ο γιος μου είχε πει τίποτα. Όταν τον γνώρισε, μου ζήταγε συνεχώς χρήματα. Ο γιος μου ήταν ένα παιδί ανώριμο πνευματικά και οι άλλοι το εκμεταλλεύονταν».

Για πρώτη φορά, αποκαλύπτεται ότι την ώρα του εγκλήματος στο σπίτι στους Πεύκους η γιαγιά του Έλληνα βρισκόταν στο από κάτω διαμέρισμα και ο θείος του στο διπλανό. Η γυναίκα κατέθεσε στις Αρχές πως άκουσε τους νεαρούς και την κοπέλα να μπαίνουν στο σπίτι και απόρησε με την ώρα… Δεν άκουσε φωνές φασαρία μέχρι και τα ξημερώματα που έφυγαν από το σπίτι.

Οι κατηγορούμενοι έχουν ομολογήσει ότι επέστρεψαν για να καθαρίσουν και να εξαφανίσουν τα στοιχεία του εγκλήματος.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το