Αθλητισμός

Η ΔΟΕ θα πει την τελευταία λέξη για το ποιοι Ρώσοι θα αγωνιστούν στο Ρίο

olympiakoi

Μία τριμελής επιτροπή της ΔΟΕ θα πει την τελευταία λέξη σχετικά με το ποιοι Ρώσοι αθλητές θα μπορέσουν τελικά να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Η εν λόγω επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε, θα επανεξετάσει όλες τις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διεθνείς ομοσπονδίες των αθλημάτων για το ζήτημα.

Σε προηγούμενη απόφασή της, η ΔΟΕ όρισε κριτήρια που θα καθορίσουν ποιοι Ρώσοι έχουν δικαίωμα να δώσουν το παρών στους Ολυμπιακούς αγώνες, μετά από τις αποκαλύψεις για χρήση απαγορευμένων ουσιών με κρατική υποστήριξη στη συγκεκριμένη χώρα.

Για να πάρουν το «πράσινο φως» για το Ρίο ντε Τζανέιρο, οι αθλητές θα πρέπει να έχουν περάσει από ελέγχους αντιντόπινγκ εκτός Ρωσίας και να μην έχουν παραβιάσει κανέναν κανονισμό περί ντόπινγκ, προκειμένου να πάρουν την έγκριση από την αρμόδια διεθνή ομοσπονδία αθλήματος. Οσοι Ρώσοι έχουν εκτίσει στο παρελθόν ποινή για ντόπινγκ, αυτομάτως αποκλείονται από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο.

Οι τρεις άνθρωποι που θα πάρουν την τελική απόφαση είναι ο Ούγκουρ Ερντενερ, πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής της ΔΟΕ, η Κλαούντια Μπόκελ, επικεφαλής της επιτροπής αθλητών και ο Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ Τζούνιορ, ο αντιπρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου, ο οποίος είναι μέλος της ΔΟΕ.

Η τριμελής επιτροπή θα λάβει την τελική απόφαση αφότου το Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), θα έχει εξετάσει την κάθε υπόθεση ξεχωριστά. «Δεν υπάρχει κοινή απόφαση. Πρόκειται για ξεχωριστούς αθλητές», είπε ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ. Η διαδικασία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα έχει ολοκληρωθεί έως την Παρασκευή, ημέρα έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων.

Από την αρχική ρωσική Ολυμπιακή ομάδα των 387 ατόμων, 250 αθλητές έχουν πάρει μέχρι στιγμής έγκριση για να αγωνιστούν στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ομως, στο στίβο, αυτό το δικαίωμα έχει δοθεί μόνο στην άλτρια του μήκους Ντάρια Κλίσινα, κάτι που σημαίνει ότι ουσιαστικά η Ρωσία έχει αποκλειστεί από το άθλημα στη διοργάνωση.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το