Οικονομία

ΔΝΤ: Φεύγουμε από την Ελλάδα αν το ζητήσετε

Λαγκαρντ

Ορθάνοιχτο άφησε το θέμα της εξόδου της Ελλάδας -εφόσον αυτή το επιθυμεί- από το πρόγραμμα του ΔΝΤ ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Τζέρι Ράις, ο οποίος υπενθύμισε ότι το Μνημόνιο «είναι σχεδιασμένο να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016».

Σε μία άλλη εξέλιξη ανέφερε ότι στην νέα επιθεώρηση του ελληνικού προγράμματος τα «κόκκινα δάνεια» θα βρεθούν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων.

Ο κ. Ράις υπογράμμισε ότι «η πρόωρη λήξη του προγράμματος δεν αποτελεί θέμα συζήτησης στις συναντήσεις που θα αρχίσουν στο τέλος του μήνα» και τόνισε πως δεν έχει φτάσει ακόμα στο ΔΝΤ σχετικό αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το Ταμείο είναι πάντα έτοιμο να αντιμετωπίσει αίτημα από χώρες-μέλη για απεμπλοκή από τα προγράμματά του και στην περίπτωση της Ελλάδας, όπως συμβαίνει πάντα, έχουν γίνει «ασκήσεις» για να αντιμετωπιστεί άμεσα το αίτημά της.

Ο κ. Ράις εξήγησε στο «Εθνος» ότι «τα δανειακά προγράμματα του Ταμείου καταρτίζονται σε εθελοντική βάση» και πρόσθεσε ότι είναι οι χώρες που προσκαλούν το ΔΝΤ, όταν εκείνες το έχουν ανάγκη.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το