Ελλάδα

To DNA στα αποτσίγαρα και τους τάφους «έδωσε» τον δολοφόνο

Ο 58χρονος σεσημασμένος τοξικομανής που κατακρεούργησε την 32χρονη Δώρα Ζέμπερη μέσα στο Β. Νεκροταφεία της Αθήνας για μια τσάντα και ένα κινητό ,είχε αφήσει το DNA του παντού: πάνω στην άτυχη κοπέλα, στα αποτσίγαρα που βρέθηκαν στο χώρο, στους τάφους που ακούμπησε.

Με αυτό το στοιχείο οι αστυνομικοί «έδεσαν» τα άλλα ευρήματα και εξιχνίασαν την άγρια δολοφονία της νεαρής εφοριακού που συγκλόνισε την κοινωνία και προκάλεσε μια σειρά από σενάρια για τον δράστη και τα κίνητρά του. Η ληστεία μετά φόνου ήταν ένα από τα βασικά σενάρια που εξέταζε εξαρχής η αστυνομία.

Ο δράστης επιτέθηκε στην 32χρονη Δώρα Ζέμπερη ενώ βρισκόταν στον τάφο του παιδικού της φίλου και προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενά της. Η κοπέλα φέρεται να προσπάθησε να τον αποτρέψει,αντιστάθηκε και τότε εκείνος της κατάφερε 14 χτυπήματα με τον σουγιά του.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο δολοφόνος,πήγε στη συνέχεια σε κατάστημα στην περιοχή της Ομόνοιας, όπου και εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης 15 λεπτά μετά το φόνο για να το πουλήσει σε κλεπταποδόχο.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως το πρόσωπο που καταγράφηκε στην κάμερα του καταστήματος στην οδό Μενάνδρυ στην Ομόνοια ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχαν δει στο υλικό από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο.

Ο δράστης έφτασε με μηχανή στην Ομόνοια μετά από τον φόνο της κοπέλας και έτσι δικαιολογείται και το 15λεπτο μέσα στο οποίο σταμάτησε να εκπέμπει στίγμα το κινητό της κοπέλας.

To χρονικό της δολοφονίας

Η άτυχη κοπέλα είχε πάει στον συγκεκριμένο χώρο του νεκροταφείου για να επισκεφθεί τον τάφο παιδικού της φίλου. Δέχθηκε 14 μαχαιριές, στο στήθος, την πλάτη, την κοιλιακή χώρα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε στις αρχές το μένος του δράστη ο οποίος φέρεται να έσυρε την άτυχη κοπέλα σε απόσταση 80 μέτρων από το σημείο της αρχικής επίθεσης.

H εφοριακός έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια, ακόμη και το πρόσωπο, ενώ φαίνεται να κάλεσε και σε βοήθεια, λίγο πριν πεθάνει.

Εκείνη τη στιγμή φέρεται να έσπευσε δίπλα της ένας πολίτης και ο ιερέας του νεκροταφείου, ο οποίος την γνώριζε από τις τακτικές επισκέψεις που είχε εκεί για να φροντίζει τον τάφο του φίλου της.

Γιατί είχαν πέσει σκιές στον πατέρα της κοπέλας

Οι δηλώσεις στις κάμερες και η μαρτυρία του πατέρα της άτυχης Δώρας ότι είχε περάσει με το ταξί του από το χώρο του νεκροταφείου λίγη ώρα μετά την δολοφονία της κόρης του συ συνδυασμό με τις κακές σχέσεις με την ευρύτερη οικογένεια ,έριξε αρχικά «σκιές» πάνω του.

Μετά από μια διπλή κατάθεση και την σχετική έρευνα των αστυνομικών για τις κινήσεις του ιδίου και του ταξί του αποκλείστηκε ως ύποπτος.

Στο πλαίσιο της έρευνας για την δολοφονία της 32χρονης είχε καταθέσει και ο αστυνομικός με τον οποίο η κοπέλα διατηρούσε σχέση και είχαν χωρίσει τον περασμένο Αύγουστο.

Τα πράγματα είχε αρχικά περιπλέξει και η μαρτυρία φίλης της Δώρας που ανέφερε ότι η 32χρονη είχε λάβει ένα μήνυμα λίγες μέρες πριν από την δολοφονία της να μην επισκέπτεται το νεκροταφείο και τον τάφο του παιδικού της φίλου.

Η μοίρα έπαιξε σκληρό παιχνίδι στην 32χρονη εφοριακό που βρήκε τραγικό θάνατο από τα χέρια του 58χρονου τοξικομανή που συνελήφθη.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το