Ελλάδα

Δυτική Αχαΐα: Χαλάζι οδηγεί αγρότες σε απόγνωση

χαλάζιΣε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες αγρότες της Δυτικής Αχαΐας μετά το δυνατό χαλάζι που έπεσε στην περιοχή το τριήμερο που μας πέρασε. Το χαλάζι «χτύπησε» τα χωριά Μιτόπολι, Φλόκα, Μαζαράκη, Χαραυγή, Σανταμέρι, Τόσκες κ.α. καταστρέφοντας καλλιέργειες.

Όπως πληροφορείται το thebest.gr οι ζημιές είναι πολύ μεγάλες κυρίως στις ελιές, όπου σε αρκετές περιπτώσεις φαίνεται να έχει καταστραφεί έως και το 50% της παραγωγής.

Οι αγρότες ήταν έτοιμοι σε περίπου ένα μήνα να μαζέψουν την συγκομιδή τους και τώρα βρίσκονται ξαφνικά σε μια καταστροφή που ανατρέπει εντελώς τους οικογενειακούς τους προϋπολογισμούς.

Όπως αναφέρουν η παραγωγή, έτσι κι αλλιώς φέτος θα ήταν μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι και τώρα χαλάζι έρχεται να τους αποτελειώσει.

Από τη Δευτέρα οι αγρότες αναμένεται να σπεύσουν στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στα Σαγέικα Αχαΐας προκειμένου να ζητήσουν αποζημιώσεις με βάση το Νόμο που προβλέπει ανάλογη διαδικασίες στις περιπτώσεις που οι καταστροφές αγγίζουν το 20% της παραγωγής.

Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι θα δοθεί άνωθεν εντολή, λόγω περιορισμένων οικονομικών, να περάσει το θέμα στα «μαλακά» και ως εκ τούτου ζητούν από τους Αχαιούς βουλευτές και τους λοιπούς φορείς του Νομού να τους συμπαρασταθούν.

Πηγή: Thebest.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το