Τοπικά

Δήθεν ιερέας έταζε επιχορηγήσεις και ζητούσε 5.000 ευρώ

«Άγιο» είχε κάτοικος νησιού των Βορείων Σποράδων που κατάλαβε πως η επιχορήγηση ήταν τελικά απάτη και απέφυγε την παγίδα που πήγαν να του στήσουν άγνωστος δράστης και μια 38χρονη.

Η γυναίκα καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, για την κατηγορία της απόπειρας απάτης από κοινού με άγνωστο δράστη. Η 38χρονη που εμφανίζεται ως κάτοικος Κρηνών Κορινθίας, φέρεται να συμμετείχε στην προσπάθεια να εξαπατηθεί ο υπεύθυνος του εκκλησιαστικού συμβουλίου νησιού των Βορείων Σποράδων, ο οποίος στις 20 Δεκεμβρίου 2016 δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα που του συστήθηκε ως ιερέας, της Μονής Πετράκη, στην Αθήνα (του συστήθηκε ως Δαμασκηνός) και του είπε ότι θα λάβει ποσό 61.000 € ως επιχορήγηση. Ο δήθεν ιερωμένος, προκειμένου να λάβει το παραπάνω σημαντικό χρηματικό ποσό, του ζήτησε να στείλει με τηλεφωνική επιταγή 5.000 €, με τα στοιχεία της 38χρονης.

Ωστόσο, το θύμα, κατάλαβε ότι επρόκειτο για απάτη και δεν κατέθεσε το χρηματικό ποσό που του υπέδειξε ο άγνωστος δράστης. Η κατηγορούμενη εκπροσωπήθηκε διά πληρεξούσιου δικηγόρου, που κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η εντολέας του δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση, όμως, δεν γλίτωσε την καταδίκη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το