Ελλάδα

«Διπλωματικό» επεισόδιο για τις γάτες της αμερικανικής πρεσβείας

gata
«Διπλωματικό» επεισόδιο προκάλεσε η απόφαση της Αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα να μεταφέρει 4 από τις 7 γάτες που είχαν κάνει «σπίτι» τους το οίκημα στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Όλα ξεκίνησαν όταν φιλοζωικές οργανώσεις και ιδιώτες φιλόζωοι, ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής, ότι έχουν εξαφανιστεί οι γάτες που «ζούσαν» στην Αμερικανική πρεσβεία και είχαν μεταφερθεί σε άγνωστη τοποθεσία.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και εστάλησαν μαζικά e-mails και μηνύματα στους αξιωματούχους των ΗΠΑ, που «απαιτούσαν» να μάθουν τι συνέβη στις αδέσποτες γάτες που τις φρόντιζαν εθελοντές της περιοχής.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ απάντησε μέσω Facebook, όμως η ανάρτηση προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή στους φιλόζωους. «Η Αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα έχει λάβει αρκετά μηνύματα στα οποία εκφράζεται ανησυχία για τις γάτες που ζουν στο κτιριακό συγκρότημα. Κάποιες από τις γάτες μετακινήθηκαν σε διαφορετικές εγκαταστάσεις μας στην Αθήνα, οι οποίες είναι ασφαλείς και έχουν φράχτη. Οι άλλες γάτες συνεχίζουν να ζουν στο κτίριο της πρεσβείας, όπως και στο παρελθόν. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον σας», δημοσιεύθηκε στην επίσημη σελίδα της πρεσβείας στο Facebook. Αυτή η ανάρτηση όμως προκάλεσε νέο γύρο αντιδράσεων, με την φιλοζωική οργάνωση «Εννέα Ζωές» να αναρτά στο Facebook σκληρή ανακοίνωση κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ.

«Πληροφορηθήκαμε ότι 4 από τις 7 γάτες που ζούσαν στην αμερικανική πρεσβεία έχουν μετακινηθεί σε άλλο σημείο. Μία από τις γάτες, η Σκουίντι, ήταν 14 ετών και δεν είχε γνωρίσει άλλο “σπίτι” εκτός από τις ασφαλείς εγκαταστάσεις της πρεσβείας. Όλες οι γάτες, που ήταν φιλικές και ήρεμες, έχουν στειρωθεί, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο. Στις 10-11 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν σε ένα επικίνδυνο μέρος, που ζουν σκύλοι. Η πρεσβεία φέρεται να «εξαφάνισε» από τις εγκαταστάσεις, συνολικά 15 γάτες κατά το περασμένο έτος. Σας προτείνουμε να στείλετε μηνύματα στην πρεσβεία και να την καλέσετε να σεβαστεί τον ελληνικό νόμο και να επιδείξει τις πολιτισμένες αρχές της, επιστρέφοντας τις γάτες στην πρεσβεία».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το