Ελλάδα

Δίπλωμα οδήγησης: Τι ισχύει για τους οδηγούς άνω των 74 ετών

Τη δυνατότητα παροχής βεβαίωσης στους οδηγούς άνω των 74 ετών, οι οποίοι πέρασαν επιτυχώς τις δοκιμασίες επανεξέτασης για την ανανέωση της άδειας οδήγησής τους μέχρι την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας ώστε να μπορέσουν να οδηγούν, δίνει εγκύκλιος του υπουργού Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, «οι οδηγοί άνω των 74 ετών, οι οποίοι επιτυγχάνουν σε διενεργηθείσα έως και την 31η Ιουλίου 2019 δοκιμασία προσόντων και συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένων όσων έχουν επιτύχει έως τώρα, μπορούν να απευθύνονται στην οικεία υπηρεσία προκειμένου να τους χορηγείται βεβαίωση, με την οποία τους παρέχεται το δικαίωμα οδήγησης οχημάτων αντίστοιχης κατηγορίας εντός της ελληνικής επικράτειας έως και την ημερομηνία παραλαβής του νέου εντύπου άδειας οδήγησης».

Στην περίπτωση κατόχου που αιτείται ανανέωση περισσότερων της μιας κατηγοριών της άδειάς του και ως εκ τούτου διενεργούνται οι αντίστοιχες εξετάσεις για κάθε κατηγορία, η συγκεκριμένη βεβαίωση θα χορηγείται μετά από κάθε επιτυχή δοκιμασία.
Η βεβαίωση θα παραδίδεται υποχρεωτικά στην υπηρεσία Μεταφορών κατά την παραλαβή του νέου εντύπου άδειας κυκλοφορίας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας των προβλημάτων και των καθυστερήσεων που δημιουργήθηκαν από την πολύμηνη αποχή των εξεταστών οδήγησης από τα καθήκοντά τους με αποτέλεσμα να μην προγραμματίζονται εξετάσεις στην πλειονότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας.
Το υπουργείο υπενθυμίζει τη δυνατότητα των οδηγών άνω των 74 ετών να υποβάλουν αίτηση ανανέωση της άδειάς τους το τελευταίο δίμηνο ισχύος της προηγούμενης ώστε ουσιαστικά να συνεχίσουν να έχουν δυνατότητα οδήγησης.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το