Κόσμος

Διπλό μήνυμα στήριξης από Μοσκοβισί και Γιούνκερ

moskovisi

Μετά τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μήνυμα στήριξης στην Ελλάδα έστειλε και μέσω συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV και Πιερ Μοσκοβισί, που τόνισε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πολλή δουλειά.

«Δεν θα υπάρξει επανάληψη του ελληνικού δράματος. Έχει γίνει πολλή δουλειά από την Ελλάδα» έγραψε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Από την πλευρά του, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξή του ότι η Ελλάδα έχει σχεδόν επιτύχει τους στόχους της και τα οικονομικά στοιχεία είναι καλύτερα των αναμενόμενων.
Μιλώντας στις εφημερίδες του γερμανικού δημοσιογραφικού συγκροτήματος Funke, o πρόεδρος της Κομισιόν ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα νέου πακέτου βοήθειας ούτε ελλοχεύει κίνδυνος εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ.
«Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στο στάδιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και οι στόχοι έχουν σχεδόν επιτευχθεί», δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και προσέθεσε πως τη Δευτέρα «θα γίνει μια πρώτη συζήτηση για το πως μπορεί το ελληνικό χρέος να γίνει βιώσιμο», ενώ είπε πως δεν μπορεί να γίνει λόγος για τρίτο πακέτο και ότι τα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας είναι καλύτερα των αναμενόμενων.
Υπενθύμισε δε ότι προβλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη στο δεύτερο μισό του 2016, η οποία θα επιταχυνθεί το επόμενο έτος. «Με το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τον περασμένο καλοκαίρι η Ελλάδα απέκτησε τη βάση για να επιστρέψει σε μια μόνιμη και σταθερή οικονομική ανάπτυξη», όπως είπε.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε επίσης ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν αποτελούσε επιλογή ήδη από τον περασμένο χρόνο «και δεν αποτελεί ασφαλώς ούτε σήμερα».

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το