Κόσμος

Διπλή πρόκληση από New York Times: Προτιμήστε «Μακεδονία» ή Τουρκία για διακοπές

nyt4708

Ενα προκλητικό αφιέρωμα των New York Times – με εκατομμύρια αναγνώστες απ’ όλο τον κόσμο – όχι μόνο εξαιρεί την Ελλάδα από τους τουριστικούς προορισμούς του 2015, αλλά «σπρώχνει» τα γειτονικά Σκόπια τα οποία αποκαλεί «Μακεδονία» και την Τουρκία.

Υπό τον τίτλο «52 μέρη να πάτε το 2015», λίγο πριν αρχίσουν οι τουριστικές κρατήσεις, οι NYTimes παραθέτουν μαγευτικά μέρη ανά τον κόσμο, από Ασία μέχρι Αμερική και από Αυστραλία μέχρι Ευρώπη. Ωστόσο, στις 52 επιλογές δεν χώρεσε ούτε μια ελληνική.

Αντιθέτως, το άρθρο έχει δύο γειτονικά κράτη: Τα Σκόπια και την Τουρκία. Και μάλιστα με προκλητικό τρόπο.

Στη δέκατη θέση φιγουράρει φωτογραφία από τοπίο των Σκοπίων με την ένδειξη «Μακεδονία», όπως και στο χάρτη που υπάρχει λίγο πιο κάτω.

Ο τίτλος είναι: «Μακεδονία: Ο επόμενος προορισμός των Βαλκανίων».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, πρώτη είναι η Κροατία, μετά το Μαυροβούνιο – ακόμη και η Αλβανία κερδίζει έδαφος στους τουριστικούς προορισμούς στα δυτικά Βαλκάνια. Η «Μακεδονία» είναι η επόμενη» λέει και σημειώνει ότι είναι γνωστή για τα ατμοσφαιρικά μοναστήρια της και την λίμνη Οχρίδα.

Στην τελευταία θέση του αφιερώματος, την 52η, υπάρχει μια φωτογραφία από την τουρκική Κας με τον τίτλο: «Σας φαίνονται υψηλές οι τιμές των ελληνικών νησιών; Δοκιμάστε την νότια Τουρκία».

«Η Κως είναι άουτ. Το Κας είναι ιν» γράφουν οι NYT στην αρχή του άρθρου και συνεχίζουν: Παρά τον οικονομικό κατακλυσμό στην Ελλάδα, οι τιμές παραμένουν ψηλά στα ελληνικά νησιά τα οποία έχουν λιγότερα να προσφέρουν στο επίπεδο των all inclusive resort».

Οι ΝΥΤ προσκαλούν τους αναγνώστες τους να μπουν στην μεσογειακή ακτή της Τουρκίας όπου θα βρουν «το στολίδι της, το Κας».

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το