Τοπικά

Διπλή επιτυχία στα μαθηματικά και την αστρονομία για μαθητή του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Τα μαθηματικά του δίνουν τη δύναμη και τη γνώση για να εξερευνήσει ακόμη καλύτερα τα μυστικά του σύμπαντος που τον συγκινεί. Άλλωστε το όνειρό του είναι να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη θεωρητική και πυρηνική φυσική. Προς το παρόν πάντως σημειώνει τη μία επιτυχία μετά την άλλη και μάλιστα σε διαφορετικούς διαγωνισμούς.

 

Ο Αργύρης Γιαννίσης Μανές, μαθητής της Γ’ Τάξης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Βόλου, κατάφερε και πέτυχε στην τρίτη φάση του διαγωνισμού τόσο της Μαθηματικής Εταιρείας, τον «Αρχιμήδη», όσο και της Εταιρείας Αστρονομίας και διαστήματος, τον «Ίππαρχο».
Το ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι πως και πέρυσι είχε σημειώσει την ίδια επιτυχία δείχνοντας τις πλούσιες ικανότητές του.

 
«Είμαι πολύ χαρούμενος για τη διπλή αυτή επιτυχία» μας δήλωσε αρχικά ο μαθητής που πρόσθεσε πως «μαθηματικά και αστρονομία είναι δύο επιστήμες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Η αστρονομία χρησιμοποιεί τα μαθηματικά για να περιγράψει κινήσεις, χημικές αντιδράσεις στον διαστημικό χώρο».
Πάντα του άρεσαν τα μαθηματικά και ασχολείται ακόμη και τώρα εκτός σχολείου. Το ίδιο βέβαια ισχύει και με την αστρονομία για την οποία διαβάζει βιβλία, ενημερώνεται από το διαδίκτυο, παρακολουθεί το έργο διαφόρων ερευνητικών κέντρων όπως του CERN, αλλά και διαστημικών εταιρειών, όπως της NASA.

 
Τι τον γοητεύει, όμως, από την αστρονομία; «Ερευνώντας κανείς το διάστημα μπορεί να μάθει πολλά πράγματα για το σύμπαν. Άλλωστε κάποια στιγμή στο μέλλον, ίσως σε 50, 100 χρόνια, χρειαστεί ο άνθρωπος να αφήσει τη γη και να εγκατασταθεί σε άλλο πλανήτη. Γενικότερα μελετάμε και τους πολύ μικρούς και τους μεγάλους γαλαξίες και να έχουμε μια εικόνα του σύμπαντος. Εμένα με εντυπωσιάζει πόσο μεγάλο είναι το σύμπαν. Οι αποστάσεις είναι ασύλληπτες και δεν τις καταλαβαίνουμε».
Στόχος του είναι να ασχοληθεί με τη θεωρητική φυσική, αλλά και με την ατομική-πυρηνική φυσική που επικεντρώνεται στον μικρόκοσμο. Μακρινό του σχέδιο θα ήταν κάποια στιγμή να βρεθεί στη NASA που αποτελεί μια προηγμένη διαστημική εταιρεία με τεράστιες προοπτικές.

 
Βέβαια και η Ελλάδα δημιούργησε τη δική της εταιρεία διαστήματος. «Το έμαθα» μας λέει και προσθέτει πως «δεν νομίζω να μπορέσει ποτέ η Ελλάδα να φτάσει στο επίπεδο της NASA, αλλά μπορεί να λειτουργήσει σαν επιστημονικό κέντρο ή και να στείλουμε τον δικό μας δορυφόρο στο διάστημα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το