Πολιτισμός

Διπλή εκδήλωση με θέμα την οικογένεια

oikogeneia

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σοφαδιτών Νομού Μαγνησίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής ”Άγιος Ιωσήφ” και τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, διοργανώνει διπλή εκδήλωση, με τίτλο «Η οικογένεια χθες και σήμερα» ( μέσα από τα έργα της Θεσσαλής συγγραφέως Βάσας Σολωμού-Ξανθάκη «Ο Γάμος» και «Το επίθετο της Εύας»).
Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Γ.Α.Κ. Μαγνησίας, του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου , της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου , του Μορφωτικού Συλλόγου και του Δήμου Σοφάδων.

Πρόγραμμα
• Δευτέρα 11 Μαïου και ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ», Σπυρίδη 130 και Ρήγα Φεραίου.
Παρουσίαση του θέματος από την κ. Ελένη Παπαλοπούλου-Τσέργα, φιλόλογο. Συμμετέχουν η Δρ Αννίτα Πρασά, Προïσταμένη των ΓΑΚ Μαγνησίας και η κ. Κίρκη Παπαδήμα, Πρόεδρος του Α΄ Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου.
Αποσπάσματα διαβάζουν οι ηθοποιοί Αμαλία Γκιζά και Βασίλης Μητσάκης.
Μουσική επένδυση από την κ. Σοφία Καγιά, Καθηγήτρια Μουσικής
του Δημοτικού Σχολείου ”Άγιος Ιωσήφ”.
Την εκδήλωση συντονίζει η Δρ Μαρία Φλετορίδου, Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας.
Η συγγραφέας Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη θα τιμήσει με την παρουσία της την εκδήλωση.
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

• Παρασκευή, 15 Μαïου και ώρα 21.00 στο Δημοτικό Θέατρο της Ν. Ιωνίας
Θεατρική παράσταση «Ο Γάμος», από το θέατρο Άννας Βαγενά, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου,
ο Μορφωτικός Σύλλογος και ο Δήμος Σοφάδων.
Γενική είσοδος: 10 ευρώ.

Βάσα Σολωμού-Ξανθάκη

Η Βάσα Σολωμού Ξανθάκη γεννήθηκε στα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, όπου βρίσκεται και το παλιό αρχοντικό της πατρικής της οικογένειας, που αναστήλωσε η ίδια. Έζησε και σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση και σε προγράμματα Κοινωνικής Εργασίας. Απολύθηκε επί δικτατορίας. Έκτοτε δίδαξε Συγκριτική Λογοτεχνία στους Μορφωτικούς Κύκλους της ΧΕΝ, στις Σχολές Γονέων και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

“Ο γάμος” με την Άννα Βαγενά

«Ο Γάμος» είναι η ιστορία μιας απλής γυναίκας από τα Αμπελάκια της Θεσσαλίας, μιας χωριάτισσας που σήκωσε στους αδύνατους ώμους της, παλικαρίσια, τη μοίρα της και συγχρόνως τη μοίρα πολλών γυναικών του τόπου μας. Έζησε τη βαναυσότητα ενός αλκοολικού πατέρα, είδε την αγάπη του άνδρα της να μεταμορφώνεται σε περιφρόνηση, όταν άρχισε να γεννάει κωφάλαλα παιδιά εξαιτίας της βαριάς κληρονομικότητας του αλκοολικού πατέρα της και πάλεψε με νύχια και δόντια, σε μια κοινωνία που δε δέχεται εύκολα την αναπηρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το