Τοπικά

Διπλή ανθρωπιστική αποστολή του “Εσταυρωμένου” στην Πελοπόννησο

Tο Δ.Σ. του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ”, πραγματοποίησε σήμερα μια διπλή ανθρωπιστική αποστολή στην Πελοπόννησο.

Δύο εθελοντές-συνεργάτες του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), της Μητρόπολης Δημητριάδος -παράρτημα του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”- ανέλαβαν να φέρουν εις πέρας τις δύο αυτές αποστολές, διανύοντας 1.010 χιλιόμετρα και μεταφέροντας την έμπρακτη αγάπη της Τοπικής Εκκλησίας. Σκοπός και των δύο ανθρωπιστικών αποστολών του “Ε” ήταν η ενίσχυση των φυλακισμένων και των πυρόπληκτων.

Στις 12:30 μ.μ. παραδόθηκαν στην Κοινωνική Υπηρεσία της Φυλακής Τριπόλεως, προς ενίσχυση των απόρων φυλακισμένων, τα εξής είδη:
37 χαρτοκ. ενδύματα
250 τεμ. ξυρ. μηχ. μπικ
100 τεμ. σεντόνια
120 τεμ. μαξιλαροθήκες
120 τεμ. σαπούνια
20 τεμ. .μαξιλάρια
95 τεμ. πετσέτες
35 τεμ. σαμπουάν
22 τεμ. αφρούς ξυρίσματος

Στη συνέχεια, οι δύο συνεργάτες-εθελοντές του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, επισκέφθηκαν την Μεγαλόπολη (Αρκαδίας) και παρέδωσαν σε εκπρόσωπο της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, προς ενίσχυση των πυροπαθών τα εξής είδη:

600 τεμ. σαπούνια
312 τεμ. πάνες ενηλίκων και βρεφών
288 τεμ. χαρτί Υγείας
236 τεμ. νοσοκομειακές μάσκες μιας χρήσης
120 τεμ. οδοντόκρεμες
107 τεμ. σαμπουάν
98 συσ.χαρτομάντιλα
51 τεμ. χαρτί κουζίνας
72 τεμ. σερβιέτες
48 τεμ. οδοντόβουρτσες
36 τεμ. αφρόλουτρα
32 συσ.μωρομάντιλα.
Οι εκπρόσωποι της φυλακής Τριπόλεως και της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος, υποδέχτηκαν με χαρά και ευγένεια τους εκπροσώπους της Τοπικής Εκκλησίας. Εξέφρασαν δε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους προς το Δ.Σ. του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, αλλά και την ελπίδα για μια συνεχή συνεργασία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το