Τοπικά

Διπλάσιοι ξένοι φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πάνω από 70 είναι αυτή τη στιγμή οι ξένοι φοιτητές που σπουδάζουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω του προγράμματος Εράσμους, με στόχο να εξελίξουν τις γνώσεις και να γνωρίσουν καινούριους πολιτισμούς και αντιλήψεις.
Από διάφορες χώρες, ακόμη και από τη μακρινή Αργεντινή, νέοι επέλεξαν την Ελλάδα και ειδικότερα τη Θεσσαλία και τον Βόλο για να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στη Σχολή της επιθυμίας τους.
Όπως τόνισε η υπεύθυνη του Εράσμους για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας κ. Πηνελόπη Δάλλη, «στο τρέχον χειμερινό εξάμηνο έχουμε περίπου 70 ξένους φοιτητές, όσους δηλαδή είχαμε όλο τον χρόνο πέρυσι. Υπάρχει πολύ ενδιαφέρον από ξένους φοιτητές να έρθουν και να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το οποίο έχει αποκτήσει ιδιαίτερη δημοφιλία, ενώ και στο εαρινό εξάμηνο αναμένεται να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή».
Το Πανεπιστήμιο έχει κάνει πολλές διακρατικές συμφωνίες με Ανώτατα Ιδρύματα του εξωτερικού, ενώ προχωρεί και τη σύνδεσή του με ΑΕΙ των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ρωσίας. Εντός ολίγου καιρού η αρμόδια επιτροπή αξιολογητών αναμένεται να δώσει την έγκρισή της για την αποστολή φοιτητών μέσω Εράσμους και στη Βόρεια Αμερική.
Μάλιστα ανοίγονται και νέοι ορίζοντες για τη σύναψη διακρατικών συμφωνιών του Π.Θ. και με ΑΕΙ της Κίνας μετά και την πρόσφατη επίσκεψη της Πρυτανικής Αρχής.
Στο μεταξύ έντονο είναι το ενδιαφέρον των φοιτητών του Πανεπιστημίου για να μετακινηθούν στο εξωτερικό και να εργαστούν μέσω της πρακτικής άσκησης σε κάποια επιχείρηση.

Πέρυσι όλο τον χρόνο 200 φοιτητές μετέβηκαν στο εξωτερικό μέσω του Εράσμους, εκ των οποίων οι μισοί έκαναν σπουδές και οι άλλοι μισοί εργάστηκαν. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανήλθε στις 600.000-700.000 ευρώ.
Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των φοιτητών για την πρακτική άσκηση το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας εντάχθηκε σε έναν όμιλο πρακτικής άσκησης που έχει το Οικονομικό και έτσι εξασφαλίζει ακόμη περισσότερες θέσεις για τους φοιτητές του που μέσα στην κρίση αναζητούν ευκαιρίες για να βρουν μόνιμη εργασία στο εξωτερικό.
Εξάλλου σε ορισμένες περιπτώσεις οι εταιρείες, αν και δεν είναι υποχρεωμένες, πληρώνουν κανονικό μισθό στους φοιτητές, οι οποίοι βέβαια έχουν την υποτροφία από την Ελλάδα για να κάνουν την πρακτική άσκηση. Σε άλλες περιπτώσεις οι επιχειρήσεις τούς καλύπτουν τα έξοδα της διαμονής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το