Τοπικά

Διπλάσια η προσέλευση μαθητών της Γ΄ Λυκείου από τα χωριά της Μαγνησίας 

Διπλάσια σε σχέση με την πόλη είναι η προέλευση των μαθητών στα Λύκεια της επαρχίας, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για τις πρώτες μέρες επιστροφής των εφήβων στα θρανία μετά τη δίμηνη καραντίνα.
Ενδεικτικά χθες τα στοιχεία έδειξαν πως προσήλθε από την περιφέρεια το 50% των μαθητών που αναμένονταν να παρουσιαστούν στα Λύκεια και από το πολεοδομικό συγκρότημα μόλις το 12%.
Πού οφείλεται, όμως αυτή η εξέλιξη; Πώς ερμηνεύεται αυτή η μεγάλη επιθυμία των μαθητών; Σημειώνεται πως την περασμένη Δευτέρα στο Γενικό Λύκειο Αργαλαστής έδωσαν το «παρών» όλοι οι μαθητές, κάτι που εξέπληξε ευχάριστα τους εκπαιδευτικούς.

Ο αναπληρωτής διευθυντής του ΓΕΛ Αργαλαστής κ. Απόστολος Πάταγας ανέφερε πως «στην επαρχία οι μαθητές δίνουν ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στην αξία και τη σημασία του μαθήματος και τις γνώσεις που μπορούν να λάβουν, καθώς δεν υπάρχουν τόσες πολλές επιλογές για τα φροντιστήρια, όπως συμβαίνει στην πόλη. Έτσι θέλησαν να έρθουν στο σχολείο για να αντλήσουν ακόμη περισσότερες γνώσεις από τη διδασκαλία».
Στα χωριά και τις κωμοπόλεις η ψυχαγωγία των εφήβων δεν έχει την πληθώρα των επιλογών, όπως συμβαίνει σε μια πόλη.

Έτσι οι μαθητές έχουν μεγαλύτερη ανάγκη να πάνε στο σχολείο, ακόμη και για την κοινωνικοποίησή τους, να δουν ξανά τους συμμαθητές τους. «Αυτό το συναίσθημα το διαπιστώσαμε στους μαθητές» είπε ο κ. Πάταγας και συμπλήρωσε πως «και τους μαθητές των μικρότερων Τάξεων που συναντούμε εκτός σχολείου και τους οποίους αναμένουμε από τη Δευτέρα 18 Μαΐου, μας λένε ότι θα έρθουν κανονικά στο Λύκειο για να παρακολουθήσουν τα μαθήματα. Το σχολείο είναι γι’ αυτούς και μια αφορμή για την κοινωνικοποίησή τους» τόνισε ο αναπληρωτής διευθυντής.

Επίσης ένας τρίτος λόγος είναι το πώς αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της υπαίθρου την πανδημία, αν έχουν φοβηθεί τόσο πολύ σε σχέση με τους κατοίκους των μεγάλων αστικών κέντρων.
Όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, στα χωριά και τις κωμοπόλεις οι άνθρωποι δεν έχουν φοβηθεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό. Εκτιμούν ότι η φύση, η απόσταση των σπιτιών, ο μικρότερος συνωστισμός, τούς προστατεύουν από την πανδημία. Οι άνθρωποι πάνε στις δουλειές τους, στις αγροτικές καλλιέργειες και συνεχίζουν τους ρυθμούς ζωής, όπως προηγουμένως. Έτσι οι γονείς δεν φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο Λύκειο.

Οι μετακινήσεις
Στο Γενικό Λύκειο Αργαλαστής μεταβαίνουν μαθητές από δέκα και πλέον χωριά του Νοτίου Πηλίου. «Με τα μισθωμένα λεωφορεία δεν υπάρχει πρόβλημα. Ωστόσο με το λεωφορείο της γραμμής, όταν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός επιβατών που είναι ο μισός με τις προσφερόμενες θέσεις λόγω προφύλαξης από την πανδημία, δημιουργούνται κάποια ζητήματα για την εξυπηρέτηση των μαθητών. Ας ελπίσουμε ότι άμεσα θα αντιμετωπιστούν, καθώς από Δευτέρα θα έρχονται και οι μαθητές των υπόλοιπων Τάξεων Λυκείου και του Γυμνασίου» τόνισε ο κ. Πάταγας.
Μάλιστα για την τηλεκπαίδευση είπε πως σε ορισμένα χωριά δεν υπήρχε η υποδομή για να εξυπηρετηθεί το δίκτυο του ίντερνετ και να μπορέσουν οι μαθητές εκείνων των περιοχών να παρακολουθήσουν τα τηλεμαθήματα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το