Αθλητισμός

Δίπλα στους παίκτες η ΠΑΕ Βόλος και το τεχνικό τιμ

Στάση αναμονής κρατά η Σούπερ Λιγκ. Περιμένει τα αποτελέσματα του Working Group που αποφασίστηκε σε διεθνές επίπεδο την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την τύχη του εγχώριου πρωταθλήματος.
Μέσα στην εβδομάδα η ομάδα εργασίας που συστήθηκε την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει τους πάντες (ΟΥΕΦΑ, Ένωση Συλλόγων, Ένωση Λιγκών, Ένωση Ποδοσφαιριστών) θα παρουσιάσει στις εγχώριες λίγκες τα αποτελέσματα για πιθανή διαμόρφωση του καλενταριού και εναλλακτικά σενάρια ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων λόγω της πανδημίας.

Στη Σούπερ Λιγκ περιμένουν πως στα τέλη της εβδομάδας αυτής ή το αργότερο στις αρχές της επόμενης θα είναι σε θέση να συγκαλέσουν τηλεδιάσκεψη για να θέσουν επί τάπητος τα αποτελέσματα του Working Group και να πάρουν αποφάσεις, ενώ είναι σε ανοιχτή γραμμή και με την Nova.
Επί της παρούσης, εξακολουθεί να υπάρχει στο «κάδρο» το πλάνο για επανέναρξη του πρωταθλήματος στα μέσα Μαΐου και ολοκλήρωσή του (μαζί με το Κύπελλο) στα τέλη Ιουνίου.

Στην ΠΑΕ Βόλος παρακολουθούν από κοντά όλες τις εξελίξεις, ενημερώνονται και με τη σειρά τους ενημερώνουν και τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι πλέον, μετά και την απαγόρευση της κυκλοφορίας, βγαίνουν έξω από τα σπίτια τους μόνος για τις αναγκαίες μετακινήσεις, όπως και όλοι οι πολίτες.
Θυμίζουμε, πως η τεχνική ηγεσία έχει φροντίσει να δώσει στους παίκτες πρόγραμμα ατομικής προπόνησης στο σπίτι, ζητώντας να το τηρήσουν, όσον αυτό είναι εφικτό και παράλληλα να φροντίζουν τη διατροφή τους.

Με δεδομένο ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας ισχύει μέχρι τις 6 Απριλίου, όπως είναι φυσικό, δεν θα ανασταλεί το μέτρο της απαγόρευσης των προπονήσεων, το οποίο ισχύει μέχρι τις 27 Μαρτίου. Η νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και στη χώρας μας επιβάλει να παραμείνουν κλειστεί όλοι οι αθλητικοί χώροι, δημόσιοι και ιδιωτικοί.
Ο προπονητής του Βόλου, Στέφανος Ξηροφώτος και οι συνεργάτες του είναι σε καθημερινή επαφή με τους ποδοσφαιριστές, που ανταποκρίνονται εξαιρετικά στις οδηγίες για προπονήσεις κατ’ οίκον. Συζητούν καθημερινά με τους αθλητές για ό,τι τους προβληματίζει ή τους απασχολεί, παρέχοντάς τους και ψυχολογική υποστήριξη.

Πάντως οι ποδοσφαιριστές μέχρι τώρα ανταποκρίνονται άριστα στις οδηγίες που τους έχουν δοθεί για να διατηρήσουν σε ένα καλό επίπεδο την φυσική τους κατάσταση στο διάστημα της απραξίας. Σε κάθε περίπτωση πάντως, από τη στιγμή που θα αποφασιστεί επιστροφή στην δράση, θα γίνει μια μίνι προετοιμασία εφόσον υπάρξει επανέναρξη των διοργανώσεων.
Οι ιθύνοντες της ΠΑΕ συνεχίζουν να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το ποδοσφαιρικό τμήμα, παρότι δεν υπάρχει αγωνιστική δράση και έσοδα από εισιτήρια. Περιμένουν, επίσης, να δουν τι θα ισχύσει και με τα οικονομικά μέτρα που θα ισχύσουν για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, οι οποίοι πλήττονται αυτό το διάστημα από τον κορωνοϊό και αναμένεται να ισχύσει και για τις Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το