Τοπικά

Διώξεις για τον αγνοούμενο Γ. Καραμιχαηλίδη – Ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Βόλου

Δραματικές εξελίξεις στην υπόθεση της εξαφάνισης του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη, τον Αύγουστο του 2016 στην Αλόννησο, καθώς όπως έγινε γνωστό χθες, ο φάκελος της υπόθεσης παραπέμφθηκε στην ανακρίτρια Βόλου, για να διερευνηθεί το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.
Σύμφωνα με έγκυρες νομικές πηγές, η παραπομπή της υπόθεσης στην ανακρίτρια, σημαίνει ότι έχουν ασκηθεί διώξεις κατά εμπλεκομένων προσώπων στην υπόθεση, που είναι σε βαθμό κακουργήματος, ακόμη κι αν συνοδεύεται η κύρια κατηγορία με άλλες, σε βαθμό πλημμελήματος.
Σημειώνεται πως ενάμισι χρόνο μετά την εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου από τη Θεσσαλονίκη, παραμένει άφαντος, σα να τον κατάπιε η γη.
Για την υπόθεση είχαν γίνει δύο προανακρίσεις, που ολοκληρώθηκαν, ενώ η μητέρα του 30χρονου αγνοούμενου, Ματούλα Κουτρώτσιου, είχε καταθέσει στις 20 Φεβρουαρίου 2017, δια των δικηγόρων της, μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος Βόλου Σπύρος Δεσύλλας, μήνυση στα δικαστήρια του Βόλου κατά δύο ατόμων, που επέβαιναν σε φουσκωτό, το μοιραίο βράδυ που εξαφανίστηκε ο γιός της και κατά παντός υπευθύνου, για έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Η μήνυση είχε υποβληθεί για τον λόγο, ότι άφησαν άνθρωπο στη θάλασσα, ενώ θα έπρεπε να τον περιθάλψουν και να μην τον εγκαταλείψουν.
Όλο αυτό το διάστημα είχαν διενεργηθεί έρευνες σε στεριά και θάλασσα στην ευρύτερη περιοχή της Αλοννήσου, για τον 30χρονο αγνοούμενο, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Τα τρία σενάρια που εξετάζονται για την τύχη του 30χρονου είναι:
-Να είναι νεκρός και η σορός του να βρίσκεται στον βυθό της θάλασσας.
-Να είναι νεκρός και να έχει ξεβραστεί το πτώμα του σε κάποια παραλία νησιού ή της Ευβοίας.
-Να μην είναι νεκρός και να έχει εξαφανιστεί.
Σύμφωνα με το άρθρο 306 του Ποινικού Κώδικα, «όποιος εκθέτει άλλον και έτσι τον καθιστά αβοήθητο, καθώς και όποιος με πρόθεση αφήνει αβοήθητο ένα πρόσωπο που το έχει στην προστασία του ή που έχει υποχρέωση να το διατρέφει και να το περιθάλπει ή να το μεταφέρει, ή ένα πρόσωπο που ο ίδιος το τραυμάτισε υπαίτια, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών. Αν η πράξη προκάλεσε στον παθόντα: α) βαριά βλάβη στην υγεία του, επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών β) τον θάνατό του, επιβάλλεται τουλάχιστον έξι ετών».
Ο 30χρονος Γιώργος, που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και διαμένει στο Βέλγιο, είχε πάει για διακοπές στην Αλόννησο με την 24χρονη φίλη του, αλλά από το βράδυ της Τρίτης 30 Αυγούστου 2016, που έπεσε στη θάλασσα για μπάνιο, αγνοείται και παρά τις έρευνες που έγιναν, δεν εντοπίστηκε.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας έφυγε από το δωμάτιο της πανσιόν, όπου έμενε με τη φίλη του και πήγε στο αλιευτικό καταφύγιο του όρμου Βότση, όπου προσπάθησε να λύσει ένα αλιευτικό σκάφος, με σκοπό να βγει στα ανοιχτά, για βόλτα. Έγινε όμως αντιληπτός από ψαράδες και βούτηξε με τα ρούχα στη θάλασσα. Άρχισε να κολυμπά προς την έξοδο του λιμανιού και χάθηκε στο σκοτάδι. Οι ψαράδες ειδοποίησαν τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, που ξεκίνησαν ολονύκτιες έρευνες. Οι έρευνες συνεχίστηκαν επί τριάντα μέρες περίπου, χωρίς αποτέλεσμα. Τι απέγινε ένας άνδρας 1,90 μ. ύψος;
Με το πρώτο φως της 31ης Αυγούστου δύτες βρήκαν στον βυθό του λιμανιού μόνο τα ρούχα και το κινητό του τηλέφωνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το