Ελλάδα

Δίωξη σε συνοδό ασθενή που έβρισε γιατρούς για το «περίμενε» στα επείγοντα

Δεν έχουν τέλος τα μικροεπεισόδια στα νοσοκομεία της Κρήτης εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους να χάνουν την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εντάσεις και μικροεπεισόδια.

Χαρακτηριστικό όπως γράφει το cretapost.gr είναι το χθεσινό περιστατικό όταν συνοδός ενός ασθενή, επειδή περίμενε αρκετή ώρα στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του Βενιζελείου, επιτέθηκε λεκτικά στους γιατρούς και τους νοσοκόμους του ιδρύματος ενώ προκάλεσε και υλικές ζημιές στους χώρους του νοσοκομείου.

Για το θέμα πήρε θέση η Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου που με ανακοίνωσή της καταδικάζει το νέο περιστατικό βίας ενώ παράλληλα τονίζει πως για την «τεράστια αύξηση προσέλευσης στα Επείγοντα δεν ευθύνεται το προσωπικό αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές».

Δείτε την ανακοίνωση:

H Ένωση Εργαζομένων Βενιζελείου καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας που εκτυλίχτηκε στην χθεσινοβραδινή εφημερία της 14.1.2018.

Συγκεκριμένα συνοδός ασθενούς άσκησε λεκτική βία και προκάλεσε υλικές ζημιές, επικαλούμενος την ολιγωρία του προσωπικού και την μη τάχιστη εξυπηρέτηση τους.

Έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στο έργο, την επαγγελματική αρτιότητα και το φιλότιμο του προσωπικού, καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που απειλεί, θίγει και ταράσσει την οικιακή ειρήνη του Νοσοκομείου και απειλεί την ασφάλεια του προσωπικού, που με αυταπάρνηση προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του.

Για μια ακόμη φορά σε όλους του τόνους καλούμε τη Διοίκηση να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για την προάσπιση της σωματικής ακεραιότητας του προσωπικού και τη διασφάλιση της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου.

Ταυτόχρονα όμως υπενθυμίζουμε και στους ασθενείς και τους συνοδούς τους οτι πρέπει να αναλογιστούν την κατάσταση στην Υγεία και οτι για την τεράστια αύξηση προσέλευσης στα Επείγοντα των Νοσοκομείων δεν ευθύνεται το προσωπικό αλλά οι αδιέξοδες πολιτικές, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση, που εύλογα προκάλεσαν συνωστισμό και δυλειτουργίες σε κάθε τμήμα του Νοσοκομείου

Ποινική δίωξη

Στο μεταξύ ο άνδρας που προκάλεσε την ένταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα συνελήφθη και οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης. Επιπλέον του ορίστηκε δικάσιμος για τις 13 Ιουνίου 2018.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το