Τοπικά

Διώξεις δεκάδων ατόμων στο Βόλο για χρέη προς το Δημόσιο και κλοπές ηλεκτρικής ενέργειας

Στην άσκηση διώξεων για 15-20 περιπτώσεις οφειλών προς το Δημόσιο και άλλες ισάριθμες περιπτώσεις κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας με ζημία για την ΔΕΔΔΗΕ προχώρησε αυτές τις ημέρες η Εισαγγελία Βόλου.
Σύμφωνα με τις δικαστικές πηγές, για τις περιπτώσεις των οφειλών προς το Δημόσιο οι υποθέσεις θα εκδικαστούν στο τριμελές δικαστήριο, ενώ οι αντίστοιχες για την κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας στο μονομελές Δικαστήριο.

Αναφορικά με τα χρέη προς το Δημόσιο οι αναφορές έγιναν από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία και η Εισαγγελία χθες και προχθές προχώρησε στην άσκηση δίωξης κατά περίπτωση. Το ενδιαφέρον είναι πως πρόκειται για χρέη με σημαντικά ποσά που ξεκινούν από τις 100.000 ευρώ και καταλήγουν ακόμη και στο 1.000.000 ευρώ. Μάλιστα ορισμένες περιπτώσεις είχαν αρκετό καιρό που δεν κατέβαλαν τα χρέη. Οι υποθέσεις αναμένεται να εκδικαστούν μέσα στο επόμενο διάστημα.
Επίσης ένα άλλο φαινόμενο που φαίνεται να έχει ενταθεί μέσα στην κρίση, αφορά τις κλοπές ηλεκτρικής ενέργειας. Η Εισαγγελία άσκησηε δίωξη για 15 με 20 περιπτώσεις οι οποίες θα εκδικαστούν στο μονομελές. Η συνήθης τακτική των ανθρώπων που έκλεβαν ρεύμα με ζημία για τον αρμόδιο φορέα, είναι μεταξύ άλλων η παρέμβαση στην μετρητή και στην συνδεσμολογία.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας υπάρχει περίπτωση ατόμου που προχωρούσε σε κλοπή ηλεκτρική ενέργειας για πέντε συνεχή χρόνια, από τον Ιούνιο του 2013 μέχρι και τον τρέχοντα μήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το