Ελλάδα

Διώξαμε ελληνικά σκάφη από τα Ιμια, λένε οι Τούρκοι

imia-dimosievmata

Σε νέα πρόκληση προχώρησαν οι Τούρκοι στο Αιγαίο, αμέσως μετά την επίσκεψη Νταβούτογλου στην Αθήνα, μέσω δημοσιευμάτων που αφορούν παλαιότερο περιστατικό στα Ιμια.
Σε τηλεγράφημα τουρκικού πρακτορείου που αναπαράγει το σύνολο του Τύπου της Τουρκίας (στη φωτογραφία από την ηλεκτρονική αγγλόφωνη έκδοση της Χουριέτ) υποστηρίζεται ότι στις 7 Νοεμβρίου η τουρκική ακτοφυλακή απέτρεψε Ελληνες ψαράδες από το να ψαρέψουν «σε τουρκικά χωρικά ύδατα».

Κατά τις ίδιες πηγές τα ελληνικά σκάφη βρίσκονταν στα Ιμια απέναντι από τις τουρκικές ακτές και προσπάθησαν να ρίξουν δίχτυα, όταν μία τουρκική ακταιωρός παρενέβη και ανάγκασε τους Ελληνες αλιείς να απομακρυνθούν.

Στη συνέχεια, πάντα κατά τους Τούρκους, τα ελληνικά σκάφη μετακινήθηκαν σε άλλο σημείο κοντά στα Ιμια, όπου και πάλι τους απομάκρυνε παρέμβαση της τουρκικής ακταιωρού, οπότε και εγκατέλειψαν το σημείο.

Μάλιστα, τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Νοεμβρίου, ελληνικό σκάφος του Λιμενικού παρενόχλησε τουρκικό αλιευτικό εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων…

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το