Αθλητισμός

Διοργάνωση με κοινωνικό αντίκτυπο- Το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων-Παλαιμάχων

 

Το 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων-Παλαιμάχων διοργανώνουν ο Δήμος Βόλου και η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Λαμβάνουν μέρος η 32 ΤΑΞ Π/Ν, η 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού, η 111 Πτέρυγα Μάχης, η 9η ΜΣΕΠ, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το 304 ΠΕΒ, η Ομάδα Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Μαγνησίας και οι Παλαίμαχοι του Ρήγα Φεραίου, που μ’ αυτόν τον τρόπο δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Για πρώτη φορά στη Μαγνησία διοργανώνεται το Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων-Παλαιμάχων με τη συμμετοχή εννέα ομάδων. Η διοργάνωση θα αρχίσει την ερχόμενη Πέμπτη και εκτός απροόπτου θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Μαρτίου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τουρνουά έδωσαν οι διοργανωτές, οι οποίοι χθες παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στο Μεταξουργείο. Εκτός από τους ομιλητές παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι των ομάδων των παλαιμάχων. Αναλυτικά δήλωσαν τα εξής:
Μιχάλης Καπουρνιώτης (αντιπρόεδρος ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ): “Είναι προσπάθεια που ξεκίνησε μετά από πρόταση κάποιων ενστόλων και με τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης Αθλητισμού θα προσπαθήσουμε να την καθιερώσουμε ως θεσμό. Η Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ θα είναι παρούσα στο 1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων-Παλαιμάχων, γιατί είναι μια κοινωνική εκδήλωση και τιμώνται σημαντικοί άνθρωποι τόσο για την πατρίδα μας, όσο και για την κοινωνία μας. Αναφέρομαι στα Σώματα Ασφαλείας, των οποίων η προσφορά είναι ανεκτίμητη, ενώ πολύτιμη είναι η συνεισφορά της ΕΠΣΘ, που για άλλη μια φορά δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο και όλων των διοικητών, που αποδέχθηκαν την πρόταση και υποστηρίζουν τη διεξαγωγή του 1ου Τουρνουά Ποδοσφαίρου Ενστόλων-Παλαιμάχων.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η άθληση των ενστόλων. Η ψυχολογική εκτόνωση που προσφέρει το ποδόσφαιρο, αλλά και η καλύτερη γνωριμία και σύσφιξη σχέσεων μεταξύ των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς ο αθλητισμός για όλους.
Κατά τη διάρκεια του τουρνουά διάφορες κοινωνικές δράσεις θα λάβουν χώρα, έτσι ώστε να δείξουμε και τον κοινωνικό ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας. Εκ μέρους τους συμμετέχουν η Αεροπορία, ο Στρατός Ξηράς, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία και πιο συγκεκριμένα η 32 ΤΑΞ Π/Ν, η 1η Ταξιαρχία Στρατού, η 111 Πτέρυγα Μάχης, η 9η ΜΣΕΠ, η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και δύο ομάδες παλαιμάχων.
Εύχομαι καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, ενώ ευχαριστώ όλους τους διοικητές, καθώς και την ΕΠΣΘ”.
Περικλής Λασκαράκης (πρόεδρος ΕΠΣΘ): “Με μεγάλη μας χαρά αγκαλιάζουμε αυτό το πρωτάθλημα μέσα στο πλαίσιο των δράσεων για την προαγωγή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που αποτελεί πρώτιστο μέλημά μας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προάγεται μέσω και ποδοσφαιριστών των ερασιτεχνικών συλλόγων που είναι και μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας.
Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σ’ έναν γύρο 9 αγωνιστικών. Στην τελική φάση θα προκριθούν οι οκτώ πρώτες ομάδες. Στη συνέχεια θα δώσουν αγώνες νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας δεν θα ακολουθήσει παράταση, αλλά θα πηγαίνουμε κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι. Η ΕΠΣΘ θα παραχωρήσει τους διαιτητές που θα διευθύνει τις αναμετρήσεις, ενώ σε κάθε ματς θα γίνονται απεριόριστες αλλαγές, αλλά όχι το σύστημα «βγαίνει και ξαναμπαίνει». Κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να έχει στην ενδεκάδα της συγχρόνως έως και πέντε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα τοπικά πρωταθλήματα”.
Ταξίαρχος Ιωάννης Παπαναγνώστου (διοικητής 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού και Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Βόλου): “Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πως οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας χαίρουν του σεβασμού, της αγάπης και του θαυμασμού του μαγνησιακού λαού και το έχουν αποδείξει πολλές φορές με τη συμμετοχή τους σε ποικίλες δράσεις και εκδηλώσεις, που κάθε φορά διοργανώνουμε.
Ο κόσμος της Μαγνησίας γνωρίζει την προσφορά των ενόπλων δυνάμεων με τη συμμετοχή του στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, της αεροκομιδής και οπουδήποτε αλλού χρειαστεί, της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δράση της κατά των διάφορων μορφών εγκληματικότητας, καθώς επίσης και του Πυροσβεστικού Σώματος με τη συμμετοχή του στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και των φυσικών καταστροφών.
Καλούμε την τοπική κοινωνία να παρακολουθήσει και να εμψυχώσει τις ομάδες μας, που συμμετέχουν σ’ ένα τουρνουά ποδοσφαίρου, το οποίο καλούμε όλους να το αποκαλούμε ως τουρνουά της αγάπης και της αλληλεγγύης.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Βόλου για την προσφορά του, την 32 ΤΑΞ Π/Ν, την 111 ΠΜ, την ΕΛ.ΑΣ., το Πυροσβεστικό σώμα και τους παλαιμάχους για τη συμμετοχή τους στο τουρνουά”.
Ταξίαρχος Αναστάσιος Πάτσαλος (διοικητής 32 ΤΑΞ Π/Ν): “Αποδεχθήκαμε με μεγάλη χαρά την πρόταση να συμμετάσχουμε σ’ αυτό το τουρνουά, παρά το επιβαρυμένο πρόγραμμα. Να φανταστείτε το βράδυ που χιόνιζε στη Μαγνησία η Ταξιαρχία μετείχε σε ολονύκτια πορεία 50χλμ με φόρτο άνω των 20 κιλών, που περατώθηκε με παγετό στα πεδία βολής για βαθμολογία για βολής αξιολόγησης.
Θα λάβουμε μέρος προστατεύοντας και τον εαυτό μας αλλά και τους αντιπάλους από κάποιο τραυματισμό, που για μας μετράει διπλά, αφού είναι υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε στο στρατόπεδο για να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας.
Θα αποβάλουμε τον στόχο της νίκης αλλά θέτουμε ως αυτοσκοπό της συμμετοχής μας την ανάπτυξη δεσμών φιλίας, την προαγωγή του αθλητισμού και ελπίζουμε και στην προσφορά κάποιου θεάματος. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρόταση”.
Ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας (Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας): «Είναι γεγονός, για πρώτη φορά στο Νομό Μαγνησίας, οι ένστολοι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, συνεπικουρούμενοι και από παλαίμαχους αθλητές του νομού μας, συμμετέχουν σε αθλητική διοργάνωση, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου. Από την πλευρά μου κι εγώ θα ήθελα να χαιρετίσω το εγχείρημα αυτό, το οποίο θα έχει και έντονο φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για του λόγου το αληθές, την προσεχή Πέμπτη, ημέρα έναρξης της διοργάνωσης, η ποδοσφαιρική ομάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, με τη συνδρομή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, εθελοντικά, θα υποβληθεί σε εξέταση συμβατότητας του μυελού των οστών.
Οι ένστολοι του Νομού μας είναι ενεργοί πολίτες και δίνουν το μήνυμα ότι ο αθλητισμός μας ενώνει όλους. Ως προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αστυνομίας, θέλω να επισημάνω ότι η Αστυνομία βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και δείχνει το ανθρώπινό της πρόσωπο, αυτή τη φορά μέσα από τον αθλητισμό. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ε.Π.Σ.Θ, το Σύνδεσμο Διαιτητών, το Δήμο Βόλου για τη διάθεση των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν την επικείμενη διοργάνωση και όλους όσους συνεισέφεραν για την επίτευξη αυτού του εγχειρήματος και ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο του Αθλητικού οργανισμού του Δήμου, κ. Μιχάλη Καπουρνιώτη. Εύχομαι καλή επιτυχία στο πρώτο ανεπίσημο Πρωτάθλημα Ένστολων-Παλαιμάχων, το οποίο είμαι πεπεισμένος ότι η κοινωνία θα αγκαλιάσει και θα αποτελέσει θεσμό στα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας».
Πύραρχος Χαράλαμπος Πόζογλου (διοικητής Πυροσβεστικής): «Σας ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση που κάνατε και θέλω να πω από τη μεριά μου ότι η σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συγκέντρωση είναι συμβολική. Είναι πρωτότυπο αυτό που γίνεται, υπό την αιγίδα του Δήμου Βόλου. Γίνεται μια εκκίνηση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα, που δίδει την ευκαιρία όπως σε όλα τα Σώματα έτσι και στο Πυροσβεστικό να δείξει τον κοινωνικό του χαρακτήρα. Εύχομαι το καλύτερο στα δρώμενα της κίνησης αυτής, με φιλανθρωπικό χαρακτήρα και επισημαίνω ότι ο κοινωνικός χαρακτήρας από πλευράς μας, δε σταματά εδώ.
Η ποδοσφαιρική ομάδα του Πυροσβεστικού Σώματος απαρτίζεται από 25 άτομα, που βρίσκονται σε καλή κατάσταση όσον αφορά τη δυναμικότητα που χρειάζεται, ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν. Άλλωστε, στο Πυροσβεστικό Σώμα, η φυσική κατάσταση χρειάζεται να είναι καλή, λόγω και της δουλειάς μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φορείς που συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται και εύχομαι τα δρώμενα να έχουν την ανάλογη επιτυχία και η διοργάνωση, που είναι πρωτόγνωρη σε τέτοια μορφή να γίνει θεσμός».
Σμήναρχος Ευάγγελος Γκουτζούνης (υποδιοικητής 111 Π.Μ.): «Εκ μέρους του Σμηνάρχου της 111 Πτέρυγας Μάχης, κ. Γρηγοριάδη θα ήθελα να χαιρετήσω αυτήν την πρωτοβουλία. Η 111 Π.Μ. πάντοτε συμμετέχει σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και στα αθλητικές δρώμενα σε επίπεδο πολεμικής αεροπορίας, στηρίζοντας το κοινωνικό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων. Με χαρά έτσι αποδεχθήκαμε αυτή την πρόσκληση. Εξάλλου, με τις υπόλοιπες μονάδες του Νομού Μαγνησίας έχουμε πολλές επαγγελματικές σχέσεις, και αυτοί οι αγώνες μας δίνουν την ευκαιρία να συσφίξουμε τις σχέσεις μας και να τονίσουμε τη σημασία του αθλητισμού, μέσα από αυτούς τους αγώνες ποδοσφαίρου.
Θέλω να τονίσω ότι είναι σημαντικό να επικρατήσει το ευ αγωνίζεσθαι, κάτι που θεωρώ δεδομένο. Εύχομαι οι αγώνες να γίνουν σε αθλητικά πλαίσια, να μην έχουμε τραυματισμούς, μίας και οποιοιδήποτε τραυματισμοί δημιουργούν κενά στην καθημερινότητά μας και στερούμαστε στελέχη που έχουμε ανάγκη. Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και ξανά θα ήθελα να χαιρετίσω τη διοργάνωση».
Σε δεύτερη τοποθέτησή του ο Μιχάλης Καπουρνιώτης υπογράμμισε: «Σαν επίσημος διοργανωτής, υπό τη Διεύθυνση του Αθλητικού οργανισμού της Μαγνησίας, είμαι πολύ χαρούμενος για όλα τα καλά λόγια των Διοικητών αλλά και τη στήριξη που μας παρέχουν. Ως Δήμος, θα διαθέσουμε τα γήπεδα, την τεχνογνωσία και το προσωπικό ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένη η διοργάνωση.
Θα ήθελα να σταθώ σε κάποιους ανθρώπους, εργάτες με τους οποίους έχουμε βρεθεί για ώρες, μέχρι να στηθεί το εγχείρημα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπάκα, που είναι απόστρατος Αεροπορίας και εκπρόσωπος των παλαιμάχων, καθώς στο τουρνουά Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας συμμετέχουν δύο ομάδες παλαιμάχων. Επιπλέον τους κ.κ. Δαλούκα και Παπαρρίζο, με τους οποίους έχουμε επικοινωνία σε καθημερινή βάση, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε κάτι παρόμοιο, που όπως ακούστηκε είναι πρωτότυπο για τα δεδομένα της πόλης. Επιπλέον θέλω να σταθώ σε δύο ανθρώπους, που γνώρισα πρόσφατα, αλλά έχουμε καθημερινή επικοινωνία, προκειμένου να οργανωθούν όλα στην εντέλεια. Αναφέρομαι Διοικητή κ. Αναδιώτη και τον υπολοχαγό κ. Κουντούρη των οποίων η βοήθεια είναι πολύτιμη για να φέρουμε εις πέρας τη διοργάνωση. Γι’ αυτό το λόγο έχει συσταθεί μια οργανωτική επιτροπή για να λύσει όλα τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν.
Όσον αφορά την ενημέρωση, τόσο μέσα από το σάιτ του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ, όσο και από εκείνο της ΕΠΣΘ, θα υπάρχει ειδικό λινκ, που θα αναφέρει τις αγωνιστικές, τις βαθμολογίες και τα αποτελέσματα που σημειώνονται. Επιπλέον, εκεί θα υπάρχουν και οι κανονισμοί του πρωταθλήματος, οι οποίοι συντάχθηκαν κατόπιν συνεννόησης με όλους τους διοικητές και το πρόγραμμα όλης της διοργάνωσης. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες και να ευχαριστήσω τους διοικητές, καθώς γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν»
Κλείνοντας ο κ. Καπουρνιώτης ανέφερε πως το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη με την 1η αγωνιστική να αρχίζει στις 3.30 μ.μ. Στο τουρνουά συμμετέχουν εννέα ομάδες και θα διεξάγεται κάθε Πέμπτη, ενώ μία ομάδα θα έχει ρεπό. Θα χρησιμοποιηθούν τα γήπεδα του Διμηνίου, της Νεάπολης, της Ι.Μ. Δημητριάδος και του Αερινού και το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στα μέσα Μαρτίου. Επίσης οι διοργανωτές επιθυμούν να ονομαστεί σε Τουρνουά Αγάπης και Αλληλεγγύης και μετά την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης σε νέα συνέντευξη Τύπου θα ανακοινωθούν οι κοινωνικές δράσεις, τις οποίες θα αποφασίσουν τα Σώματα Ασφαλείας, προκειμένου να δείξουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το