Τοπικά

«Διώκουν την πρώην διευθύντρια των Φυλακών της Κασσαβέτειας» – Καταγγελίες για απειλές, «καταργήθηκε» με απόφαση Νικολάου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων των φυλακών της Κασσαβέτειας καταγγέλλει «την άδικη, αδικαιολόγητη και αναίτια απόσπαση της πρώην Διευθύντριας, που με απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου αποσπάται μετά από 23 χρόνια υπηρεσίας και παρά τη θέλησή της σε άλλο Κατάστημα Κράτησης». Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως η πρώην διευθύντρια δέχτηκε απειλές.

«Η απόσπαση αυτή έρχεται ως συνέχεια , όταν πριν από τρεις μήνες μετά από τη 10ετή θητεία της στη θέση της Διεύθυνσης του Ε.Α.Κ.Κ.Ν. Κασσαβέτειας, παύτηκε από τα καθήκοντά της με απόφαση μονομελούς διοικητικού οργάνου και δη της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής χωρίς να επανέλθει στην προηγούμενη θέση της ως τμηματάρχης, στην οποία είχε κριθεί να υπηρετεί από πολυμελές διοικητικό όργανο και δη από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο, αλλά υποβιβάστηκε σε απλό διοικητικό υπάλληλο. Δέχτηκε η ίδια ,όπως και άλλα μέλη του Συλλόγου απειλές, μετά την τελευταία μαζική Γενική Συνέλευση στην οποία όλοι οι εργαζόμενοι με αφορμή άλλο περιστατικό καταγγείλαμε το καθεστώς των αποσπάσεων από την ηγεσία του Υπουργείου παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό. Πριν «αλέκτωρα φωνήσαι», η ηγεσία του Υπουργείου ξαναχτύπησε, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις καταγγελίες μας. Πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά η απόσπαση είναι μαζί και εκδικητική και συνιστά δίωξη.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων δηλώνει ότι δεν πρόκειται να το σταματήσουν οι διώξεις και ότι τέτοιου είδους «τακτικές» και τους ενώνουν και τους δυναμώνουν.

«Απαιτούμε να σταματήσει η δίωξη ενάντια στη συνάδελφο. Καμία απόσπαση. Επαναφορά της στην προηγούμενη θέση της.

Ζητάμε από την Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ να προβεί στις απαραίτητες κινήσεις προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση.

Καλούμε την Ομοσπονδία να πάρει θέση για το θέμα αυτό.

Καλούμε τα Κόμματα και τους βουλευτές του Νομού να πάρουν θέση

Καλούμε Συλλόγους, Σωματεία, Φορείς, να σταθούν αλληλέγγυοι δίπλα μας, να αντιπαλέψουμε ενωμένοι τον φόβο και την τρομοκρατία που θέλουν να περάσουν στους εργαζόμενους, να αντισταθούμε στα όσα ετοιμάζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το