Αθλητισμός

Διοικητικό κενό στον Ρήγα Φεραίο

Διοικητικό κενό δημιουργείται στον Ρήγα Φεραίο μετά την άκαρπη Γενική Συνέλευση του ιστορικού συλλόγου, όπου δεν κατατέθηκαν υποψηφιότητες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Ωστόσο, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη με την ελπίδα ότι θα βρεθεί διάδοχο σχήμα της διοίκησης Γιάτσιου, η θητεία της οποίας έληξε.

Η Γενική Συνέλευση του Ρήγα Φεραίου πραγματοποιήθηκε έμπροσθεν της αίθουσας του ΚΑΠΗ Βελεστίνου και προέβλεπε τους απολογισμούς της απερχόμενης διοίκησης, αλλά και τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής για την διετία 2022-2024.

Αρχικά εξελέγη πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ο κ. Στέργιος Γκόμας που κατηύθυνε άψογα την όλη διαδικασία. Ακολούθησαν οι απολογισμοί της απερχόμενης διοίκησης. Τον διοικητικό έκανε ο πρόεδρος Κώστας Γιάτσιος, τον οικονομικό ο γενικός γραμματέας Αντώνης Ντόβας και τον αγωνιστικό ο γενικός αρχηγός Χρήστος Τρίγκας. Επίσης, μία γενική ενημέρωση που αφορούσε χορηγίες και διάφορα άλλα θέματα έκανε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σιουμουρέκης, που μάλιστα ευχαρίστησε ονομαστικά όλους τους χορηγούς, μικρούς και μεγάλους.

Από τον κ. Γιάτσιο τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο Ρήγας Φεραίος έχει τακτοποιημένα όλα του τα ζητήματα, όπως προβλέπεται από τον νέο αθλητικό νόμο. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι εντάχθηκε στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού -κάτι που δεν ήταν απλή υπόθεση- ενώ τόνισε και ότι η διοίκηση φρόντισε να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία για το 2022 ώστε ο σύλλογος να δικαιούται επιχορήγησης.

Επίσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι στάθηκαν κοντά στον ιστορικό σύλλογο του Βελεστίνου και συγκεκριμένα τον δήμαρχο Ρήγα Φεραίου Δημήτρη Νασίκα, την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Τέα, τον τ. πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τ. γενικό γραμματέα του συλλόγου Γιώργο Παπαδάμ, τον δημοτικό σύμβουλο Απόστολο Παπατόλια και τον πρόεδρο της ΕΚΠΟΛ Θεσσαλίας Γιώργο Κίτσιο. Επίσης, ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., τον προπονητή Λάκη Μπακάλη και τους ποδοσφαιριστές.

Κατά τον οικονομικό απολογισμό αναφέρθηκε ότι για πρώτη φορά μένει ένα σεβαστό ποσό στο ταμείο του συλλόγου, το οποίο θα μπορέσει να διαχειριστεί η επόμενη διοίκηση, μαζί με το υπόλοιπο της επιχορήγησης που θα καταβληθεί από την ΓΓΑ. Αυτό είναι αποτέλεσμα της χρηστής οικονομικής διαχείρισης που έγινε, αλλά και της οικονομικής βοήθειας από τους χορηγούς. Έτσι, το σχήμα που θα «τρέξει» την ομάδα τη σεζόν 2022-23 θα έχει μία καλή οικονομική βάση για να κινηθεί.

Στη συνέχεια είχαμε την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο πρόεδρός της πρέπει να είναι δικηγόρος και αυτή θα είναι η κ. Κασσιανή Βαρδάλη (ορίστηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου), ενώ μέλη εκλέχθηκαν από τη Γενική Συνέλευση οι Αθανάσιος Κουσκουρίδας και Αχιλλέας Μακρής.

Το πρόβλημα είναι ότι κανείς σε εκείνο το σημείο δεν έθεσε υποψηφιότητα και ενώ τόσο ο κ. Γιάτσιος, όσο και οι συνεργάτες του επεσήμαναν ότι δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στη διοίκηση.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης αποφασίστηκε να διενεργηθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου, στον ίδιο χώρο, στις 9 το βράδυ, με την ελπίδα ότι έως τότε θα βρεθούν τα άτομα που θα συγκροτήσουν το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αναλαμβάνοντας τις τύχες της ιστορικής ομάδας. Αν δεν συμβεί αυτό τότε θα είναι ορατός ο κίνδυνος του Πρωτοδικείου, κάτι που προβλέπεται σε περίπτωση που υπάρξουν τρεις άκαρπες συνελεύσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το