Ελλάδα

Διοικητική έρευνα για τον αστυνομικό-συνοδό του Ιβάν Σαββίδη

Διοικητική Διερεύνηση διατάχθηκε για τις ενέργειες του υπαρχιφύλακα συνοδού αστυνομικού του Ιβάν Σαββίδη, μετά τα γεγονότα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο στην ζώνη του. Ο συνοδός αστυνομικός παρουσιάστηκε σήμερα στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους στην Θεσσαλονίκη για να καταθέσει, καθώς διατυπώνονται ερωτήματα για την στάση του, αφού δεν συνέλαβε τον “προστατευόμενό” του, δεν ειδοποίησε τους ανωτέρους του και εξαφανίστηκε ως “συνένοχος” μετά τα έκτροπα.

Ωστόσο, με την παρέλευση του αυτοφώρου, όπως σημειώνουν αστυνομικές πηγές, η δικογραφία είχε διαβιβαστεί αμελλητί στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης.
Ο αστυνομικός συνοδός αναμένεται να κληθεί, ώστε να εξηγήσει την υπηρεσιακή του συμπεριφορά, να περιγράψει πως έγιναν τα περιστατικά και αν ενημερώθηκε για τις αναζητήσεις που είχαν εκδοθεί σε βάρος του. Παράλληλα, θα εξεταστεί αν θα παραμείνει στην φρουρά του Ιβάν Σαββίδη και δεν αποκλείεται να μετακινηθεί σε άλλη αστυνομική υπηρεσία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.: “Δεν είδαμε το όπλο”
Την ίδια ώρα, προκαλεί απορία η συμπεριφορά των αστυνομικών μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, αφού κανένας δεν φάνηκε να παρεμβαίνει προς την πλευρά του Ιβάν Σαββίδη, με αποτέλεσμα να κυκλοφορεί ένοπλος την ώρα που είχε κορυφωθεί η ένταξη, ανάμεσα σε δεκάδες εκνευρισμένους ανθρώπους. “Δεν είδαμε το όπλο” απαντούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη και υποστηρίζουν ότι η οπλοφορία του προέδρου του ΠΑΟΚ έγινε αντιληπτή εκ των υστέρων, από τις φωτογραφίες σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν πάντως, ότι το Προεδρικό Διάταγμα 141/91, άρθρο 119 περιγράφει πότε οι αστυνομικοί προβαίνουν σε συλλήψεις κατά τη διάπραξη αυτόφωρων πλημμελημάτων (κάτι που ισχύει και στην περίπτωση Σαββίδη). Όπως αναφέρεται στο Προεδρικό Διάταγμα, ο αστυνομικός πρέπει να συνεκτιμά τις συνθήκες και σε αυτή την περίπτωση οι αστυνομικοί είχαν να κάνουν με περίπου 30.000 οργισμένους φιλάθλους στα κάγκελα της Τούμπας. Ενδεχόμενη σύλληψη του κ. Σαββίδη θα πυροδοτούσε δυσάρεστες καταστάσεις, υποστηρίζουν.
Τέλος σημειώνεται ότι η εποπτεύουσα Εισαγγελέας έδωσε εντολή για την σύλληψη του Ιβάν Σαββίδη μεταξύ 22:30-23:00 το βράδυ, αν και δεν χρειαζόταν, από τη στιγμή που το αδίκημα ήταν αυτόφωρο.

Πηγή: The TOC

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το