Τοπικά

Δύο ύποπτες καντίνες στη Μακρινίτσα – Τι έδειξε η έρευνα για τους «ληστές με τα μαύρα» “Θ”

μακρινίτσα δρομάκι

«Ρεβεγιόν στις πίστες και στα κλαμπ», «σεμνά πάρτι στα χιόνια», «βάζει ρότα για τον «μαύρο χρυσό» με deal-μαμούθ 1,5 δισ. ευρώ». Αυτά είναι ορισμένα από τα δημοσιεύματα με ειδικές επισημάνσεις που εντοπίστηκαν στο κρησφύγετο των «ληστών του Διστόμου» στη λεωφόρο Μαραθώνος, οι οποίοι σχεδίαζαν απαγωγές γνωστών επιχειρηματιών.

Από τον δικαστικό φάκελο προκύπτει ότι το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. είχε στραφεί σε δύο καντίνες που βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή της Μακρινίτσας (στην περιοχή Γκιώνη), για τις οποίες πιθανολογείται ότι θα μετατρέπονταν σε «γιάφκες» των ενόπλων. Στην οπλαποθήκη στον Μώλο βρέθηκε σειρά εγγράφων για κινητοποιήσεις κρατουμένων, για «συμπαράσταση σε δραπέτες», αλλά και για εξεγέρσεις στις φυλακές.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», ήσαν τακτικότατοι αναγνώστες κοσμικών αλλά και οικονομικών εντύπων για να… αντλήσουν ιδέες και πληροφορίες για τους στόχους τους. Στην οπλαποθήκη-ορμητήριο στον Μώλο Φθιώτιδας του ίδιου μεικτού σχήματος αντιεξουσιαστών και ποινικών βρέθηκε οκτασέλιδη ατζέντα με έντυπες ενδείξεις για πολιτικούς, μεταξύ των οποίων και οι κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Κώστας Σημίτης.

Το «Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει τον άγνωστο δικαστικό φάκελο που σχημάτισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και ακολούθως οι δικαστικές αρχές για τη δράση των ποινικών Γιώργου Πετρακάκου, Σπύρου Χριστοδούλου και άλλων μαζί με ομάδα αντιεξουσιαστών και τα κρησφύγετά τους που εντοπίστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου στη Φθιώτιδα και στη Μαγνησία αλλά και στη λεωφόρο Μαραθώνος. Από τον δικαστικό φάκελο προκύπτει επιπλέον ότι το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. είχε στραφεί σε δύο καντίνες που βρέθηκαν σε αγροτική περιοχή της Μακρινίτσας (στην περιοχή Γκιώνη), για τις οποίες πιθανολογείται ότι θα μετατρέπονταν σε «γιάφκες» των ενόπλων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το