Πολιτισμός

Δυναμική παρουσία των συλλόγων της Ν. Αγχιάλου στη συνέλευση του «Διαζώματος»

Διάζωμα Γενική Συνέλευση

Σημαντική ήταν η συμβολή των συλλόγων της Νέας Αγχιάλου στην επιτυχή διεξαγωγή της έβδομης γενικής συνέλευσης του σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”, που πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στην περιοχή, με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων, μελών και φίλων του «Διαζώματος», από όλη την Ελλάδα, αρχαιολόγων, διανοούμενων, καλλιτεχνών και εθελοντών. Η συνέλευση συνοδεύτηκε από μεγάλο αριθμό παράλληλων εκδηλώσεων, με θέμα την προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς, σε σύνδεση με τον τουρισμό, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, με άξονα τα αρχαία θέατρα Δημητριάδος, Φθιωτίδων Θηβών και Λάρισας.

Δεκάδες εθελοντές, μέλη του Συλλόγου Γυναικών, του Συλλόγου Οξυωτών και του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, βοήθησαν με κάθε τρόπο στη διοργάνωση και στην ασφάλεια της επίσκεψης των μελών του “ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ” στο Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος το απόγευμα της Παρασκευής 19 Σεπτεμβρίου και στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών το πρωί του Σαββάτου 20 Σεπτεμβρίου.

Ο χώρος του Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών, πλημμύρισε από επισκέπτες “προσκυνητές” ενός πανάρχαιου αλλά και διαχρονικού τόπου οι οποίοι με συγκίνηση απόλαυσαν το δρώμενο που είχε επιμεληθεί η Λυδία Κονιόρδου η φωνή της οποίας σε απόλυτη αρμονία με τη μουσική του Τάκη Φαραζή ζωντάνεψε αρχαίους ελληνικούς στίχους για πρώτη φορά στον ιερό αυτό χώρο.
Τη συγκίνηση όλων των παρευρισκομένων εξέφρασε με δυο λόγια ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου και υπεύθυνος πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, κ. Ευθύμιος Τσάμης, μιλώντας για τις προσπάθειες που έχουν γίνει για την ανάδειξη του αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών, ενώ ξεχωριστή σημασία είχε η σύντομη ομιλία της αρχαιολόγου κ. Βασιλικής Αδρύμη-Σισμάνη, διευθύντριας ανασκαφών και επίτιμης Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών, που αναφέρθηκε στα ευρήματα που έχουν αποκαλυφθεί αλλά και στην πολύτιμη προσφορά των εργαζομένων και των συντελεστών της όλης προσπάθειας όπως ήταν και η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα Αλμυρού «Εν Δράσει» που με συμπράττοντα φορέα το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών, συμμετείχε στις εργασίες που έγιναν στον αρχαιολογικό χώρο.
Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης τα μέλη των συλλόγων προχώρησαν στη συγκέντρωση όλων των πλαστικών μπουκαλιών και πωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν προκειμένου να ανακυκλωθούν.
Σημειώνεται ότι για ένα διήμερο η πόλη της Νέας Αγχιάλου αν και εκτός τουριστικής περιόδου για τα δεδομένα της περιοχής δέχτηκε μεγάλο αριθμό επισκεπτών, γεγονός που τονίζει την ιδιαίτερη τουριστική και αναπτυξιακή σημασία που έχει η ανάδειξη των αρχαιολογικών και πολιτιστικών χώρων και πολύ περισσότερο η ολοκλήρωση του Αρχαίου Θεάτρου Μικροθηβών αλλά και η δημιουργία ενός Βυζαντινού μουσείου στην πόλη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το