Τοπικά

Δημοτικός σύμβουλος Βόλου κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί τηλεφωνική απειλή από το νούμερο του γραφείου δημάρχου 

Σε μια εξαιρετικά σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης «Μαζί για τον Βόλο» Ιάσονας Αποστολάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κ. Αποστολάκης κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί τηλεφωνική απειλή από το τηλεφωνικό νούμερο του γραφείου δημάρχου. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, έχουν γίνει κλήσεις σε άτομα της αντιπολίτευσης από τον αριθμό 31851 που αν κανείς τον αναζητήσει στο google θα διαπιστώσει ότι ανήκει στο γραφείο της Γραμματείας του Δημάρχου Βόλου.

«Εάν πάθω κάτι εγώ ή η οικογένειά μου, θα κληθούν να απολογηθούν ο χρήστης του τηλεφώνου ή ο πολιτικός προϊστάμενος», προειδοποίησε ο Ι. Αποστολάκης.
Απαντώντας ο Θανάσης Θεοδώρου ισχυρίστηκε ότι το τηλέφωνο του δημάρχου είναι άλλο και όχι αυτό από το οποίο δέχθηκε κλήσεις ο κ. Αποστολάκης.

Η σοβαρή αυτή καταγγελία έγινε στο πλαίσιο της συζήτησης που προκλήθηκε με αφορμή τις παραινέσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γ. Μουλά να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.
Ο Γ. Μουλάς επικαλέστηκε την τοποθέτηση του Εισαγγελέα στην δίκης της περασμένης Παρασκευής για την αντιποίηση τίτλου εκ μέρους του Αχ. Μπέου. «Το να κάνουμε μηνύσεις και να μεταφέρεται η εμπάθεια στις δικαστικές αίθουσες και στα τοπικά μέσα, δεν έχει νόημα. Πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις. Ας αποφύγουμε τουλάχιστον τα δικαστήρια», είπε ο Γ. Μουλάς, ενώ απηύθυνε επίσης έκκληση να περιοριστούν οι προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Παίρνοντας τον λόγο ο Μ. Πατσιαντάς υπέδειξε τη δημοτική αρχή ως υπεύθυνη για τις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι αν τηρείται η νομιμότητα δεν θα υπάρχει λόγος προσφυγών.
«Σωστή η παραίνεση Μουλά αλλά δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα», επισήμανε από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» Νατάσα Οικονόμου και πρόσθεσε ότι αν η αντιπολίτευση δεν είχε στοιχεία παράβασης της νομιμότητας για διάφορα θέματα, δεν θα είχαν γίνει προσφυγές. «Όταν σας λέμε ότι κάποιες αποφάσεις σας πάσχουν από πλευρά νομιμότητας, εσείς τις ξανακοιτάξατε; Πήρατε καμία απόφαση πίσω;», ρώτησε απευθυνόμενη στον πρόεδρο του Δ.Σ.
Ο Μ. Μιτζικός της «Δύναμης Βόλου» υπενθύμισε ότι η παράταξή του έχει κάνει ερωτήσεις, όπως για παράδειγμα έχει ζητήσει τις μετρήσεις του Βιολογικού και ακόμη δεν έχει λάβει καμία απάντηση και κανένα στοιχείο. «Συμφωνούμε ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και η δημοτική αρχή πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά της», υπογράμμισε.
Ο επικεφαλής της ΛΑΣ Βόλου Απόστολος Νάνος σημείωσε πως εξεπλάγη με τα λεγόμενα Μουλά και πως αναρωτήθηκε για πόσο θα ισχύσουν. «Με το που τελείωσε ο κ.Μουλάς την τοποθέτησή του, φάνηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των δημοτικών συμβούλων μέσα στο συμβούλιο» είπε, αναφερόμενος στην συμπεριφορά και τον τρόπο του κ. Μουλά απέναντι σε δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Αμέσως ο κ. Μουλάς έσπευσε να τον επιβεβαιώσει, λέγοντας ότι «έχει κάνει πολλή υπομονή ειδικά με την παράταξή του, καθώς κάθε φορά βάζει την «κασέτα του καπιταλισμού». Ο Απ. Νάνος πρόσθεσε πως και ο ίδιος ο Εισαγγελέας είπε ότι έχει αναφορές απο τον Μπέο. «Αυτό δείχνει ποιος θέλει να πηγαίνει στα δικαστήρια», τόνισε.

«Μακάρι να γίνονται τέτοιες πολιτισμένες συζητήσεις και στα επόμενα δημοτικά συμβούλια. Θα πίστευα την τοποθέτησή σας, αν σταματούσαν στο εξής οι προσβλητικές συμπεριφορές», σημείωσε ο Ι. Αποστολάκης.
Τέλος, ο K. Γαργάλας ανέφερε πως ο ίδιος έχει δεχθεί πολλές προσβολές στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα μπορούσε αν ήθελε να είχε προσφύγει στα Δικαστήρια.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Έγκλημα στη Σαλαμίνα – Ξεσπά η αδερφή της 43χρονης: «Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν καυγάδες;»

«Γιατί δεν έκαναν κάτι όσοι είπαν ότι άκουγαν τακτικά καυγάδες;». Η αδερφη της 43χρονης, που…

9 Δεκεμβρίου 2023

Ο «σκοτεινός ουρανός» της Κεφαλονιάς εντυπωσιάζει τη NASA: Το αφιέρωμα και η εντυπωσιακή φωτογραφία από δορυφόρο

Αφιέρωμα στην Κεφαλονιά κάνει το παρατηρητήριο της NASA το οποίο εστιάζει στις προσπάθειες για τη…

9 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 62χρονος δίπλα σε στάση λεωφορείου

Νεκρός δίπλα σε στάση λεωφορείου βρέθηκε σήμερα ένας 62χρονος άνδρας στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, οι…

9 Δεκεμβρίου 2023

Άδικη ήττα με 76-63 από τον Βίκο στα Ιωάννινα υπέστη η Νίκη

Άδικη ήττα με 76-63 στα Ιωάννινα  από τον Βίκο υπέστη η Νίκη για την 9η…

9 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για εξαφάνιση 40χρονης στην Αρκαδία: Ξεκίνησε για τη δουλειά της και χάθηκαν τα ίχνη της

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση 40χρονης γυναίκας στην Αρκαδία. Η αγνοούμενη ξεκίνησε…

9 Δεκεμβρίου 2023

Πόλεμος στο Ισραήλ: Μετά τον γιο του έχασε και τον ανιψιό του στη Γάζα, υπουργός του Νετανιάχου

Την απώλεια πέντε Ισραηλινών στρατιωτών ανακοίνωσαν νωρίτερα το απόγευμα του Σαββάτου οι IDF. Ανάμεσά τους…

9 Δεκεμβρίου 2023