Τοπικά

Δημοτικό κτίριο στην πλατεία Άνω Λεχωνίων θα συντηρήσει ο Δήμος Βόλου

Aνοιχτό διαγωνισμό προκήρυξε ο Δήμος Βόλου για την ανάθεση του έργου «εργασίες συντήρησης δημοτικών κτιρίων όλων των δημοτικών ενοτήτων». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 120.000 ευρώ και το έργο αφορά στις εργασίες για τη συντήρηση του δημοτικού κτιρίου στην πλατεία Ανω Λεχωνίων. Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Η υποβολή των προσφορών θα γίνει μέχρι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 2 το μεσημέρι και τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί, θα γίνει η αποσφράγιση των προσφορών. Σημειώνεται ότι το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις ΣΑΤΑ 2020 με ποσό 50.0100 ευρώ και από πιστώσεις για το έτος 2021 με ποσό 70.000 ευρώ.
Ακόμη, ο Δήμος Βόλου προκήρυξε διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «προσθήκη κατ΄επέκταση και καθ΄ ύψος στο 27ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, προϋπολογισμού 1.880.000 ευρώ με ΦΠΑ. Το έργο θα ολοκληρωθεί 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Σημειώνεται στο πλαίσιο του έργου, θα εκτελεστούν οικοδομικές εργασίες προσθήκης στο ισόγειο και στον όροφο (αίθουσες και λοιποί χώροι) καθώς επίσης και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Οι προσφορές κατατίθενται από τους ενδιαφερόμενους έως την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή
Με 23 θέματα συνεδριάζει τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Τα μέλη της Επιτροπής αναμένεται να εγκρίνουν τη μελέτη για την κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες του Δήμου Βόλου, προϋπολογισμού 71.500 ευρώ αλλά και τη μελέτη που αφορά στην προμήθεια υλικών για την επισκευή συντριβανιών.
Παράλληλα θα αποφασιστεί η παράταση της προθεσμίας περαίωσης των κτιριακών παρεμβάσεων στον βρεφονηπιακό σταθμό «Ηλιαχτίδα» στην Άλλη Μεριά, στον βρεφονηπιακό σταθμό «τα Ζουζουνάκια» στα Άνω Λεχώνια και στον αρχιμανδρίτειο παιδικό σταθμό Κατηχωρίου. Θα συζητηθεί ακόμη η έγκριση των τεχνικών δεδομένων υπηρεσίας Τεχνικού Συμβούλου για τη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων, θα αναδειχθεί ο ανάδοχος για τις κατασκευές οδών έτους 2020 και θα δοθεί παράταση τόσο για την περαίωση του έργου διαμόρφωσης πλατείας στην περιοχή Προσφυγικών στην Αγριά, αλλά και για την υπηρεσία συμβούλου για την ηλεκτρονική αποτύπωση του δημοτικού οδοφωτισμού και την υποβολή πρότασης αντικατάστασης του υπάρχοντος εξοπλισμού από νέα τεχνολογία.
Με ένα και μοναδικό θέμα συνεδριάζει στο μεταξύ την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου η Επιτροπή Ποιότητας του Δήμου Βόλου. Το θέμα αφορά στην πρόσκληση σε δημόσια διαβούλευση της μετακίνησης δρόμων των λαϊκών αγορών.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το