Τοπικά

Η δημοτική αρχή Βόλου “ξηλώνει” πεζοδρόμια στην Καραμπατζάκη – Επί ποδός και σήμερα οι περίοικοι (photos)

Συνεργεία του Δήμου Βόλου συνεχίζουν σήμερα τις παρεμβάσεις για την διάνοιξη της οδού Καραμπατζάκη με ¨ξήλωμα” των πεζοδρομίων, παρουσία στελεχών της δημοτικής αρχής. Επί τόπου βρίσκονται 40 περίπου κάτοικοι της περιοχής και άλλοι πολίτες που αντιδρούν.

Οι διαμαρτυρόμενοι προσπάθησαν να αποτρέψουν το «καταστροφικό», όπως το χαρακτήρισαν, έργο της δημοτικής αρχής, δημιουργώντας ανθρώπινη αλυσίδα μπροστά από τα δέντρα.

Η Επιτροπή καλεί τους πολίτες να μεταβούν στον Κραυσίνδωνα, ενώ η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη μετέβη στην Εισαγγελία προκειμένου να ζητήσει την αναστολή των εργασιών.

 

Συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν τα κλαδιά και τους κορμούς των δέντρων που είχαν κοπεί χθες, ενώ οι μπουλντόζες έσπασαν πεζοδρόμια ξεκινώντας από το ύψος της οδού Αναπαύσεως.

Την Δευτέρα αναμένεται η απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκαν χθες καθώς εκκρεμεί η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Δημοτών Κραυσίνδωνα έχει προγραμματίσει για σήμερα συγκέντρωση στο Μεταξουργείο, στις 4 το απόγευμα.

Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής 

“Θύμα βιαιοπραγίας από τον γνωστό, από αλλεπάλληλα επεισόδια, Στέλιο Λημνιό, έπεσε υπάλληλος του Δήμου μας (υπηρεσία πρασίνου) που διέπραξε το…ατόπημα (κατά την «προοδευτική» αντίληψη) να επιτελέσει το καθήκον του, υλοποιώντας προγραμματισμένες εργασίες στην οδό Καραμπατζάκη.
Ο άτυχος υπάλληλος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο Στο Νοσοκμείο Βόλου, ενώ ο Λημνιός και η ομάδα της οποίας ήταν επικεφαλής, παρέμεναν για μία και πλέον ώρα ανενόχλητοι στο σημείο του θλιβερού επεισοδίου, αφού η Αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε αμέσως δεν θεώρησε σκόπιμο να αντιδράσει, ίσως από σεβασμό του κ. Τόλια στις «οικολογικές» ευαισθησίες του δράστη.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός και καλούμε την Αστυνομία να επιτελέσει επιτέλους το καθήκον της, εγκαταλείποντας την τουλάχιστον περίεργη λογική της να προστατεύει τους θύτες και όχι τα θύματα.
Καλούμε επιτέλους τις μειοψηφίες να αντιληφτούν ότι η υπονομευτική και διχαστική λογική τους όχι μόνο πολιτικά, έστω και μικροπολιτικά, οφέλη δεν θα τους επιφέρει, αλλά αντίθετα μέσω της πόλωσης και του διχασμού θα επιφέρει καταστροφικές παρενέργειες στο σύνολο της κοινωνίας με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τέλος σημειώνουμε με αγανάκτηση την απαράδεκτη και εγκληματική ενέργεια να χρησιμοποιηθούν μαθητές παρακείμενου σχολείου ως «όπλο» για την εκπλήρωση των ιδιοτελών και ενίοτε υπόπτων μεθοδεύσεων διαφόρων ομάδων και προσώπων”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το