Τοπικά

Η δημοτική αρχή Βόλου στα δικαστήρια κατά Κυριάκου Μήτρου, Αλέκου Βούλγαρη, Γιάννη Στάμου και πρώην υπαλλήλων

Παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των Μήτρου Κυριάκου, Βούλγαρη Αλέξανδρου, Στάμου Ιωάννου, Κορβέση Παναγιώτη και Σουβατζή Αιμιλίου θα δηλώσει ο Δήμος Βόλου σε δικαστήριο στις 22 Μαϊου.

Στις 22 Μαίου 2017 εκδικάζεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας η ποινική υπόθεση, για την  πράξη της απιστίας σχετική με την υπηρεσία με ιδιαίτερα τεχνάσματα, κατ’ εξακολούθηση, άνω των 30.000 ευρώ και για ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση με σκοπούμενο όφελος άνω των 120.000 ευρώ. Κατηγορούμενος  είναι και ο εργολάβος Βασιλειάδης Θεόφιλος για την αξιόποινη πράξη της ηθικής αυτουργίας.

Η υπόθεση αφορά πιστοποίηση λογαριασμών σχετικά με το έργο «Ανάπλαση Κεντρικής Περιοχής Πόλεως Βόλου» με ανάδοχο την Κοινοπραξία «Καλλινικίδης Χαράλαμπος- Μανωλίκας Σταύρος». Ο Δήμος Βόλου με τη σημερινή δημοτική αρχή θα αποφασίσει το μεσημέρι στην Οικονομική Επιτροπή να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για τους εξής λόγους:

“Επειδή, από τις προπεριγραφόμενες πράξεις των κατηγορουμένων ο Δήμος Βόλου έχει υποστεί τόσο υλική, όσο και ηθική βλάβη, η οποία συνίσταται μεταξύ άλλων και στη μείωση του κύρους της φήμης και της αξιοπιστίας του Δήμου Βόλου και των υπηρεσιών του, καθώς προσβάλλεται προεχόντως το γενικότερου ενδιαφέροντος έννομο αγαθό της διατήρησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στην εύρυθμη, σύννομη και άμεμπτη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, δεδομένου, ότι υφίσταται αντικειμενικός αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της αξιόποινης συμπεριφοράς των κατηγορουμένων και της ηθικής βλάβης, που προκλήθηκε σε βάρος του Δήμου Βόλου.

Επειδή, ο Δήμος θα πρέπει να υποστηρίξει τις κατηγορίες κατά των: 1) Μήτρου Κυριάκου του Γεωργίου, 2) Βούλγαρη Αλέξανδρου του Ευαγγέλου, 3) Στάμου Ιωάννου του Αργυρίου 4) Κορβέση Παναγιώτου του Κυριάκου, 5) Σουβατζή Αιμιλίου του Μιχαήλ και 6) Βασιλειάδη Θεόφιλου του Παναγιώτη και να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής κατ’ αυτών για ποσό σαράντα ευρώ, με επιφύλαξη διεκδίκησης περαιτέρω αποζημίωσης από τα Πολιτικά Δικαστήρια, άλλως να παραστεί προς υποστήριξη της κατηγορίας.

O Δήμος Βόλου έλαβε την απόφαση να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής κατά των Μήτρου Κυριάκου του Γεωργίου, 2) Βούλγαρη Αλέξανδρου του Ευαγγέλου, 3) Στάμου Ιωάννου του Αργυρίου 4) Κορβέση Παναγιώτου του Κυριάκου, 5) Σουβατζή Αιμιλίου του Μιχαήλ και 6) Βασιλειάδη Θεόφιλου του Παναγιώτη , και να ορισθούν πληρεξούσιες δικηγόροι του Δήμου, οι Δικηγόροι Βόλου με έμμισθη εντολή, Κωνσταντινιά Απ. Βακουφτσή, Σοφία Κ. Παπαγιαννίτση και Αργυρούλα Δημ. Τσακανίκα και στις οποίες να ανατεθεί ειδικότερα η εντολή, η κάθε μία ενεργώντας χωριστά ή από κοινού:

Να παρασταθούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας κατά τη δικάσιμο της 22ης Μαίου 2017 ή σε οιαδήποτε μετ’ αναβολή δικάσιμο και να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στο όνομα και για λογαριασμό του Δήμου Βόλου, για ποσό σαράντα ευρώ (40,00 ευρώ), για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που υπέστη, με την επιφύλαξη αναζήτησης και περαιτέρω χρηματικής ικανοποίησης ενώπιον των αρμοδίων πολιτικών Δικαστηρίων, κατά των Μήτρου Κυριάκου του Γεωργίου, 2) Βούλγαρη Αλέξανδρου του Ευαγγέλου, 3) Στάμου Ιωάννου του Αργυρίου 4) Κορβέση Παναγιώτου του Κυριάκου, 5) Σουβατζή Αιμιλίου του Μιχαήλ και 6) Βασιλειάδη Θεόφιλου του Παναγιώτη, άλλως, σε κάθε περίπτωση, να παραστεί προς υποστήριξη της σε βάρος των κατηγορίας”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το