Ελλάδα

Δημοσκόπηση της Metron Analysis δίνει πρωτιά στη ΝΔ

kalpi

Προβάδισμα στη ΝΔ δίνει και δεύτερη δημοσκόπηση αυτήν την εβδομάδα, έπειτα από εκείνη της GPO, την περασμένη Τετάρτη, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Αφού υπενθυμίσουμε ότι τα ποσοστά σε εκίνη τη δημοσκόπηση ήταν 25,3% για τη ΝΔ και 25% για τον ΣΥΡΙΖΑ, αξίζει να σημειώσουμε ότι στη νέα δημοσκόπηση, για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά» που κυκλοφορεί το Σάββατο, η εταιρεία Metron Analysis, αυτή τη φορά, δίνει ποσοστό 24% στη ΝΔ, έναντι 23,4% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στο 11% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκπλήξεις και ανατροπές αναμένονται και στις δημοσκοπήσεις που αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα σήμερα το βράδυ, από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων του Star και του Σκάι.

Σε κάθε περίπτωση, ο νέος γύρος μετρήσεων δείχνει μια αμφίρροπη αναμέτρηση με εναλλασσόμενο προβάδισμα, καθώς στις περισσότερες -δημοσιευμένες και μη- δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, η διαφορά που χωρίζει τα δύο μεγαλύτερα κόμματα είναι μικρότερη της μίας εκατοστιαίας μονάδας και, σε κάθε περίπτωση, εντός των ορίων του στατιστικού λάθους, γεγονός που σε αυτή τη φάση καθιστά παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη για τον τελικό νικητή.

Η τάση, ωστόσο, που διαμορφώνεται, ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, καθώς ενισχύεται διαρκώς η δημοφιλία του αρχηγού της, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος σε αρκετούς δείκτες έχει ξεπεράσει το βασικό αντίπαλό του, τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Και παρότι από τη Συγγρού τηρούν εν γένει χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας τους πανηγυρισμούς, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι το κλείσιμο της ψαλίδας θα λειτουργήσει ενισχυτικά και για την παράσταση νίκης, στην οποία η ΝΔ, μέχρι στιγμής, αν και πλησίασε, δείχνει να υπολείπεται του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή www.protothema.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το