Ελλάδα

Δημοσκόπηση της ALCO για τον Δήμο Θεσσαλονίκης: Πρώτος ο Ταχιάος, δεύτερος ο Ορφανός

Την πρώτη δημοσκόπηση για το δήμο Θεσσαλονίκης έκανε η Alco για το newsit.gr. Η δημοσκόπηση διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων και δείγμα 800 ατόμων από την 1η έως τις 7 Φεβρουαρίου. Στο ερώτημα αν είχαμε εκλογές την Κυριακή, ποιον θα ψήφιζαν οι Θεσσαλονικείς, ο υποψήφιος Νίκος Ταχιάος βγαίνει πρώτος με ποσοστό 14%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Ορφανός με ποσοστό 10,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, με ποσοστό 9,5% και στην πέμπτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης με 7,8%. Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Ενδιαφέρουσα είναι η κάρτα πρόθεσης ψήφου με βάση την κομματική προέλευση, καθώς φαίνεται πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται μεταξύ της κυρίας Νοτοπούλου και του κυρίου Βούγια, ενώ οι ψηφοφόροι της ΝΔ κινούνται μεταξύ των κυρίων Ταχιάου και Ορφανού και λιγότερο του κ. Ψωμιάδη.

Στο ερώτημα εάν οι Θεσσαλονικείς έχουν θετική ή αρνητική γνώμη για κάθε έναν από τους υποψηφίους, ο Γιώργος Ορφανός συγκεντρώνει τις περισσότερες θετικές ψήφους (συγκεκριμένα 30). Ακολουθούν οι κύριοι Ταχιάος (26 θετικές ψήφοι), Βούγιας (25 θετικές ψήφοι) και Ψωμιάδης (25 θετικές ψήφοι), ενώ λιγότερες θετικές γνώμες συγκεντρώνει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Κατερίνα Νοτοπούλου (16 ψήφους).

Ενδιαφέρον είναι και το πώς απαντούν στο ίδιο ερώτημα οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σχεδόν 4 στους 10 έχουν θετική γνώμη για την κυρία Νοτοπούλου, ενώ σχεδόν 3 στους 10 έχουν αρνητική, ενώ σε «απόσταση αναπνοής» βρίσκεται ο Σπύρος Βούγιας.

Η «πολυδιάσπαση» στις επιλογές των δημοτών που προέρχονται από τον χώρο της κεντροδεξιάς εμφανίζεται στην επόμενη κάρτα:

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το