Ελλάδα

Δημοσκόπηση Pulse: 7,5% η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 7,5% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 34% και ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%. Ακολουθεί στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Εντός Βουλής βρίσκονται το ΜέΡΑ 25 με 3,5% και η Ελληνική Λύση με 3%.
Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η μέση διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για τις εθνικές εκλογές είναι στις 8 μονάδες. Συγκεκριμένα, η ΝΔ παίρνει ποσοστό 35% από 34,5% στην προηγούμενη έρευνα και ο ΣΥΡΙΖΑ 27%, από 26%. Στο 7% βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής, στο 5,5% το ΚΚΕ και στο 4,5% η Χρυσή Αυγή. Άλλα δύο κόμματα, το Μέρα 25 του Γιάνη Βαρουφάκη με 3,5% και η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου με 3% φαίνεται να περνούν το κατώφλι της Βουλής.

Εάν η Ελληνική Λύση δεν καταφέρει να μπει στην Βουλή η δημοσκόπηση υπολογίζει πως η ΝΔ θα αποσπάσει 156 έδρες, έχοντας καθαρή αυτοδυναμία. Εάν δεν εξασφαλίσει θέση στην νέα Βουλή η πλειοψηφία της ΝΔ περιορίζεται στις 152 έδρες.
Όσον αφορά τις συσπειρώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 87% και φεύγουν ψηφοφόροι προς τη ΝΔ (3%), προς την γκρίζα ζώνη (35%), προς τον Γιάνη Βαρουφάκη επίσης 35% κι 1% προς το Κίνημα Αλλαγής. Στη ΝΔ η συσπείρωση είναι στο 90% και χάνει ψηφοφόρους προς τον ΣΥΡΙΖΑ (3%), προς την γκρίζα ζώνη (3%) και προς το ΚΙΝΑΛ 1%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 36% έναντι 28% του Αλέξη Τσίπρα ενώ το 32% λέει κανείς από τους δύο. Επίσης το ποσοστό της παράστασης της ΝΔ είναι 71% και μόλις 18% για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα ένας στους τρεις ερωτηθέντες τάχθηκε υπέρ της αυτοδυναμίας ΝΔ και το 12% στηρίζει αυτοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ. Το 15% προκρίνει κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό την ΝΔ ενώ το ποσοστό που θέλει συνασπισμό με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ανέρχεται στο 19%. Τέλος, το 13% αναφέρει πως προτιμά μεγάλη συμμαχία που θα περιλαμβάνει τα δύο μεγάλα κόμματα και άλλες παρατάξεις.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το