Κόσμος

Δημοσκόπηση: Λιγότεροι Γερμανοί θέλουν πλέον Grexit

grexit708_4_0

Λιγότεροι είναι πλέον οι Γερμανοί που θα επιθυμούσαν μια έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Οπως έδειξε μέτρηση της γερμανικής εταιρείας YouGov που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της, το 39% των Γερμανών πολιτών δηλώνει ότι θα προτιμούσε Grexit μέσα στους επόμενους έξι μήνες, αλλά το ποσοστό εκείνων που θεωρούν ότι είναι πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο είναι πολύ χαμηλότερο

Αντιθέτως, το 37% των ερωτηθέντων, στην έρευνσ που διεξήχθη από την 11η ως την 15η Δεκεμβρίου, τάσσεται, εναντίον του Grexit.

Επιπλέον, μόλις το 18% των ερωτηθέντων θεωρεί σήμερα ότι ένα Grexit είναι πιθανό να συμβεί μέσα στους επόμενους έξι μήνες.
Το ποσοστό των Γερμανών οι οποίοι τάσσονταν υπέρ του Grexit σε έρευνα της ίδιας εταιρίας η οποία είχε δημοσιευθεί τον Ιούλιο ανερχόταν στο 56%.

Πάντως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν μοιάζει να αξιολογείται ως σημαντικό ζήτημα για πολλούς Γερμανούς, καθώς ο αριθμός όσων απαντούν «δεν γνωρίζω / δεν απαντώ» στη συγκεκριμένη έρευνα σχεδόν διπλασιάστηκε.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το