Ελλάδα

Δημοσκόπηση: Δυσαρεστημένο το 85% των Ελλήνων- Πρώτος ο Μητσοτάκης

dimoskopisi

Δυσαρεστημένο από την πολιτική της κυβέρνησης δηλώνει το 85% των Ελλήνων σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ενώ όσον αφορά την δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης , δεύτερος ο Αλέξης Τσίπρας και τρίτος ο Βασίλης Λεβέντης.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», το 85% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ενώ μόλις το 6,5% να συμφωνεί με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Επίσης, από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 71,5% δηλώνει μη ικανοποιημένο από την κυβέρνηση και μόνο το 16% συμφωνεί.

Όσον αφορά στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, η δημοσκόπηση καταγράφει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της ΝΔ να προηγείται.

Αναλυτικότερα, ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 30,5% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με 23%. Στην τρίτη θέση είναι ο κ. Λεβέντης με 25,5% και ακολουθεί ο κ. Κουτσούμπας με 22%.

Όσον αφορά στο ασφαλιστικό, το 73,5% των πολιτών είναι αντίθετο με τα σχέδια της κυβέρνησης, ενώ και από τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 59% θεωρεί ότι είναι λάθος.

Στην ερώτηση αν η κυβέρνηση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση το 80,5% απαντά αρνητικά και μόλις το 11% κρίνει πως η κατεύθυνση στην οποία προχωράμε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή. Το ποσοστό αυτό είναι μεγάλο και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ με το 62% να λέει ότι μκινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση.

Προβάδισμα 8,1% του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση της «Αυγής»
Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με 8,1 μονάδες έναντι της Νέας Δημοκρατίας καταγράφει δημοσκόπηση του κέντρου ερευνών Bridging Europe, με το Ποτάμι και την Ένωση Κεντρώων να μένουν εκτός Βουλής.

Ειδικότερα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,7%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 16,6%. Τρίτο βρίσκεται το ΚΚΕ το οποίο συγκεντρώνει 7,1%, με τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει 7%.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 4,2%, με τους Ανεξάρτητους Έλληνες να ακολουθούν με 3,1%. Εκτός Βουλής μένουν Λαϊκή Ενότητα (2,9%), Ένωση Κεντρώων (2,4%) και Ποτάμι (1,9%).

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το